МедицинатаНовини

Модерен апарат за ядрено-магнитна диагностика

Правят се неврологични, кардиологични, мамологични и други изследвания

Модерен апарат за ядрено-магнитна резонансна образна диагностика.
 Нов модерен апарат за ядрено-магнитна резонансна образна диагностика.

Нов модерен апарат за ядрено-магнитна резонансна образна диагностика на фирма „Дженерал Електрик Медикал Системс” ЕООД вече работи в русенската Многопрофилна болница.
С магнитния резонанс могат да се правят неврологични, кардиологични, мамологични, онкологични, ангиографски и други изследвания с високо качество на образите в реално време.
Магнитно-резонансната система позволява постобработка с висока пространствена резолюция, 3D-визуализация на сложни анатомични структури, както и анализ на кръвоносните съдове и други.
Ядрено-магнитният резонс (ЯМР) се използва в медицината за създаване на анатомични изображения с пространствена резолюция по-малка от 1 mm; при изследване на кръвопотока, дифузията и функции на органите; в неврохирургия; при мускулно-костните връзки; при съдовите и онко- тъканите.
С този апарат няма пряка заплаха от рентгенови лъчи, но магнитното поле може да предизвика механични повреди, причинени от движение на метални импланти. Ето защо е необходимо пациентите да уведомяват лекаря за налични импланти в тялото им.
Методът е безвреден както за възрастни, така и за деца.
Ядрено-магнитният резонанс в болницата ще обслужва пациенти от Русе и Северен централен район.
С него в момента работи д-р Злателина Джендова, а към нея ще се присъедини д-р Емил Парашкевов, след като завърши специализирания курс за работа с апарат

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker