Новини

Повече пари за здравеопазване в Бюджет 2015 на Община Русе

Фокусът е върху здравната превенция и модерната здравна инфраструктура, казва кметът Пламен Стоилов

В областта на здравеопазването ръстът е със 7%.
В областта на здравеопазването ръстът е със 7%.

С малко над 97 млн. лева ще разполага Община Русе през 2015-а година. Освен тази сума крайдунавският град управлява и още 78,6 млн. лева по европейски проекти. „Бюджет 2015 е базиран на стабилност, развитие и растеж. Реализираме мащабна строителна програма, но в същото време не правим компромис с дейности като образование, култура, социални политики и здравеопазване“, заяви кметът на Общината Пламен Стоилов. По думите му в новия бюджет се залага повишаване на средствата за образование с 3%, както и в областта на здравеопазването – ръст със 7%. „Фокусът е върху здравната превенция и модерната здравна инфраструктура, каквато през изминалата година благодарение на европейски средства изградихме в Комплексния онкологичен център. За социално подпомагане и грижи сме осигурили 6% повече средства в сравнение с 2014-а“, каза още кметът.

Повече пари ще има още за комунални дейности и за малките населени места. Предвижда се да се повишат с 6% и постъпленията от местни данъци и такси.
„Основен наш приоритет в следващите месеци ще бъде успешното финализиране на мащабните инфраструктурни проекти, в това число ремонтът на бул. „Тутракан“, модернизирането на градския транспорт, част от което е изграждането на пешеходна зона под Кръговото и чаканият дълги години пробив при „Кауфланд“. Не на последно място русенци очакват и благоустрояването на ул. „Александровска“ в участъка от пл. „Свобода“ до пл. „Батенберг“. През 2015-а ще сме готови и със Спортната зала – чакана от поколения русенци. Това събитие изцяло ще промени облика на града и ще обогати спортния и културния календар на Русе“, категоричен е Пламен Стоилов.

Общо
Повече пари за здравеопазване в Бюджет 2015 на Община Русе
Заглавие
Повече пари за здравеопазване в Бюджет 2015 на Община Русе
Описание
Реализираме мащабна строителна програма, но и не правим компромис с дейности като образование, култура, социални политики и здравеопазване, заяви Стоилов
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker