Новини

„Майчин дом“ с ценно дарение за недоносени бебета

Средствата са събрани от благотворително бягане от инициативата “Дари времето си на 5kmrun“

Недоносени бебета - дарение.
Ценно дарение за недоносените бебета ще получи в сряда (10 август) официално Клиниката по неонатология в столичната УАГБ „Майчин дом”.

Ценно дарение за недоносените бебета ще получи в сряда (10 август) официално Клиниката по неонатология в столичната УАГБ „Майчин дом”.
Средствата в размер на близо 8000 лв. бяха събрани на благотворително бягане от инициативата “Дари времето си на 5kmrun“, както и от родителите, участвали в „Голямото лятно бутане на детски колички с Академия за родители“. С парите са закупени три монитора, които ще се ползват от интензивното отделение на най-голямата неонотологична клиника в страната. Тези специални монитори се поставят на детските кувьози, за да подават точна информация за проследяване жизнено важните процеси в организма на бебетата. Без мониторите, наблюдението на недоносените е изключително трудно, несигурно и крие много опасности за грешки. В момента нашата клиника не разполага с нужния ни брой монитори, което ежедневно ни принуждава да ги местим от един кувиоз на друг, заяви проф. Боряна Слънчева, началник на клиниката.
На 11 юни тази гдина, благотворителното бягане се проведе едновременно в четири града – София, Варна, Бургас и Пловдив с каузата „За по-малко риск – повече шанс“, припомни инициаторът Георги Станоилов. Досега на благотворителните бягания на 5kmrun, всички градове разпределяха събраните си средства по места. От тази година взехме решение, всички пари да отиват в определен град, в случая започваме от София, защото когато обединим средствата от 4-те града, ще имаме по-голяма сума, с която ще можем да финансираме по-мащабни и значими каузи, каза той и добави, че две от трите му деца са родени в “Майчин дом“ и е наясно с ежедневната нужда от надежна апаратура. Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че, за каквото време финишираш 5-те км, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък, разкри принципа на участие Георги Станоилов.

„Майчин дом“ с ценно дарение за недоносени бебета
Средствата са събрани от благотворително бягане от инициативата “Дари времето си на 5kmrun“.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker