Новини

Над 300 русенци потърсили помощ по празниците, 80 деца прегледани в Детско отделение

Над 300 пациенти са потърсили спешна помощ по празниците, 80 деца прегледали в Детско отделение
Над 300 пациенти са потърсили спешна помощ по празниците, 80 деца прегледали в Детско отделение

Над 300 русенци са потърсили помощ по празниците, а повече от 80 деца са били прегледани в Детско отделение към Университетска многопрофилна болница – Русе, научи наш репортер.

Общо над 60 пациенти от Русе и съседните области са потърсили дежурните кабинети на Лечебни заведения „Медика” в последния ден на отминалата 2016 година и в първите дни на 2017 година.
Повече от 50 души са потърсили спешна помощ в Многопрофилната болница за активно лечение „Медика – Русе”. Три са били децата, които са били доведени от родителите си заради сериозни здравословни проблеми. На 10 от болните се е наложила спешна хоспитализация в лечебното заведение. Те са настанени в Кардиологично отделение, Вътрешно отделение, Хирургично отделение и отделението по Съдова хирургия.
Шестима спешни пациенти с кадиологични проблеми са били приети за лечение в Специализираната кардиологична болница „МЕДИКА КОР”. Четирима от тях са мъже, две са жени. Най-младият пациент е на 46 години, най-възрастният – на 79 години.
Пациентите са от областите Русе, Търговище и Силистра. На територията на тези градове са разположени линейки на Лечебни заведения „Медика”, оборудвани с мобилна система, която максимално скъсява времето “СМП – Cathlab”, чрез ранно известяване на катетеризационната лаборатория. По този начин е осигурена възможност за първична ангиопластика на всички болни с остър миокарден инфаркт в Русенска, Разградска, Търговищка и Силистренска области.
В рамките на три денонощия по време на Новогодишните празници през трите кабинета на Спешно отделение на УМБАЛ-Русе са преминали общо 214 пациента, от които 84 са хоспитализирани.
През терапевтичния кабинет на Спешно отделение са преминали 118 души, от които 49 са хоспитализирани поради инсулт, сърдечно-съдова недостатъчност или диабет. В хирургичния кабинет са прегледани общо 75 души, от които 24 са хоспитализирани, предимно с кръвоизливи и оплаквания от остър корем. През травматологичния кабинет на Спешно отделение са преминали общо 41 пациента, от които 11 са хоспитализирани с фрактури на горен и долен крайник.
След Новогодишната нощ в Спешно отделение е потърсил помощ и един мъж, пострадал от ракетна фойерверка. Пациентът е бил без сериозни наранявания, с леки рани на главата. Направени са му няколко шева, след което е освободен за домашно лечение.
Заради върлуващия в Русе грип, много родители са стигнали с децата си до детско отделение в Русе, където са били прегледани над 80 деца само в дните 31 декември – 1 януари. Както стана ясно, заради високата заболеваемост, е обявена грипна ваканция на 5 и 6 януари.

Общо
Над 300 русенци потърсили помощ по празниците, 80 деца прегледани в Детско отделение
Заглавие
Над 300 русенци потърсили помощ по празниците, 80 деца прегледани в Детско отделение
Описание
Над 300 русенци са потърсили помощ по празниците, а повече от 80 деца са били прегледани в Детско отделение към Университетска многопрофилна болница - Русе
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker