Новини

Над две хиляди души кандидатстваха за учители по програма „Заедно в час”

За втора поредна година са получени повече от 2 200 кандидатури

Заедно в час вярва, че това е положителна новина за страната, тъй като показва, че интересът към учителската професия започва да се покачва.
На първи май приключи тазгодишната кампания по прием в програмата „Заедно в час“.

На първи май приключи тазгодишната кампания по прием в програмата “ Заедно в час“. За втора поредна година са получени повече от 2 200 кандидатури от желаещи да преподават за минимум от две години в училища партньори на организацията. Броят на кандидатствалите е двойно по-голям от годините преди това, което показва, че интересът към преподаването не просто се е увеличил, но и трайно е останал висок.
Тази година освен кандидати от София, от където традиционно има най-много, голям брой желаещи са дошли и от Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора, а средната им възраст е 35 години. 490 кандидатури са от мъже, а 1760 – от жени, като общо 270 от всички тази година завършват университет.
„Заедно в час“ вярва, че това е положителна новина за страната, тъй като показва, че интересът към учителската професия започва да се покачва. Все по-голям брой хора от различни професионални сфери осъзнават важността на образованието за социалното и икономическо развитие на държавата и своята възможност да допринесат към него.
„Заедно в час“ съществува повече от седем години и споделя визията, че децата в България ще получават по-качествено образование, ако все повече социално активни хора се обединят около каузата за подобряване на образователната система. Фондацията работи за постигането на тази цел заедно с мрежата си от институционални, корпоративни, неправителствени и индивидуални партньори, благодарение на които обсегът й расте. Тази година планира да присъства в 13 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора.
Програмата е дългосрочна и всяка година привлича нови хора за своята кауза. Кандидатстването за участие в програма „Заедно в час“ за учебната 2018/2020 ще бъде отворено през септември 2017.

Общо
Над две хиляди души кандидатстваха за учители по програма "Заедно в час”
Заглавие
Над две хиляди души кандидатстваха за учители по програма "Заедно в час”
Описание
За втора поредна година са получени повече от 2 200 кандидатури.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker