Новини

Напитки, които премахват токсините, докато спим

Имайте предвид, че топлата лимонена вода е по-ефективна от чаша студена вода с лимон

След премахване на токсините, метаболизма скача до небето.
8 напитки, които е хубаво да пиете преди лягане, които премахват токсините и изгарят повече мазнини.

Тялото има способността да възстановява и регенерира тъканите докато спим. А това помага на черния дроб да се отърве от токсините. Какво слагаме в стомаха си преди сън се отразява значително на процеса на детоксикация. Качеството на съня и достатъчно телесна течност играят жизненоважна роля в процеса на изчистването. След премахване на токсините, метаболизмът скача до небето и тялото започва да гори мазнини по-бързо. Ето и 8 напитки, които е хубаво да пиете преди лягане, които премахват токсините и изгарят повече мазнини.

Лимонена вода. Просто изтискайте пресен лимонов сок в топла вода и пийте. Това ще помогне за отстраняване на токсините в кръвта и да се увеличи общият дневен разход на калории. Имайте предвид, че топлата лимонена вода е по-ефективна от чаша студена вода с лимон.
Чай от семена на лотос. Това е друга билка много подходяща за пиене преди лягане. Тя ще ви помогне да спите дълбоко, защото намалява тревожността и повишава спокойствието. Съвсем свободно може да добавите лавандула към този чай за по-дълбок сън.

//
//

Чай от лайка. Този чай е чудесен за детоксикация на черния дроб. Подобрява също и качеството на съня, защото успокоява нервите и помага за по-бързо заспиване. На последно място, тази билка намалява възпаления, защото има силни противовъзпалителни свойства.
Чай от зрънца на шизандра. Плодовете от шизандра са полезни за здравето и същевременно намират приложение и в кулинарията. Плодовете от шизандра са с особен вкус, който е смесица от горчиво, сладко, кисело, солено и люто. Затова в Китай неговото популярното наименование е „плодът с петте вкуса“. Повечето от лековитите растения в китайската народна медицина имат свойства на адаптогени срещу стреса и за укрепване на жизнените сили на организма. Шизандра плодовете помагат за детоксикацията и защитата на черния дроб.
Ментов чай. Тази билка подобрява храносмилането и качеството на съня. В действителност, помага на тялото да се справи с големи количества храна – пие се след преяждане.
Овесен чай. Този чай е богат на минерали и витамини, които помагат за пречистване на черния дроб. Освен това успокоява нервите и стимулира бързото изгаряне на мазнините.
Чай от роза. Той има много благотворен ефект върху нашите емоции. Цветето е било използвано като символ на любовта през годините. Помага в процеса на детоксикация на организма и успокоява. Също може да се отбележи, че розата подобрява кръвообращението, което допълнително стимулира по-лесното премахване на токсините.
Чай от плодовете на хинап. Хинапът (финап, китайска фурма, джиндифика) е ниско дърво или храст, което достига максимално до 8 м. Плодовете му са продълговати, леко кафеникави, с лъскава обвивка, и костилка. Родината на плода е Източна Азия, но вече и в България има отделни места, на които се отглежда, най-вече заради вкусните и особено здравословни плодове, които дава. Тази билка също помага за отделянето на токсините,  и изгарянето на мазнините в тялото. Регулира холестерола, облекчава стреса и подобрява качеството на съня.

Общо
Напитки, които премахват токсините докато спим
Заглавие
Напитки, които премахват токсините докато спим
Описание
Имайте предвид, че топлата лимонена вода е по-ефективна от чаша студена вода с лимон.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker