Новини

Наталия Кобилкина: Първо заобичай себе си, после другите

Известната сексоложка обяснява, че това не е егоизъм, а зрялост

Ако не обичаме себе си, не можем да обичаме никой друг е установила сексоложката Наталия Кобилкина.
Ако не обичаме себе си, не можем да обичаме никой друг е установила сексоложката Наталия Кобилкина.

Ако не обичаме себе си, не можем да обичаме никой друг. Мнозина бъркат любовта към себе си с егоцетризма и себичността, но тези понятия нямат нищо общо, казва сексоложката на Наталия Кобилкина. На тази тема говори тя пред аудиторията на международния форум- изложение „Здраве, щастие, красота”, който се проведе в София от 13 до 15 юни.
Какво значи да обичаш себе си? Когато „обичаме себе си”, това ни дава възможност наистина се приемем с пълното си съвършенство. Невероятно е чувството да се гордееш със себе си, да сложиш ръка на сърцето си и да кажеш: „Да! Аз обичам себе си!” Да се обичаш, означава да се цениш, да се приемаш такъв какъвто си, да имаш себеуважение, продължава Кобилкина.
Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни знаци за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича „автентичност”, казва провокативната дама.
Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно можеш да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още да не е готов, и този човек съм самият аз. Днес наричам това „признание”, прибавя Кобилкина.
Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това „зрялост”, заключава тя.
Разбира се, да стигнеш до истинската любов към себе си, е най-трудно, много по-лесно е да поемаш отговорност за щастието на другите. И това според Кобилкина е така, защото никой не ни е възпитал да мислим в тази посока.
Всъщност е много по-лесно да даваш- така се чувстваме невинни, мили и добри. Когато обаче вземаме, се притесняваме, защото ни измъчват въпроси: „Дали го заслужавам?”, „Дали е правилно?”, „Дали имам право на това?”. Точно тогава идва моментът, в който трябва да си кажем: „Да, аз заслужавам!”, „Да, аз съм умна и красива!”, „Да, аз мога!” И тогава ще забележите, че това самочувствие довежда до огромна промяна във вашите взаимоотношения, развива тезата си Кобилкина. Тя подчертава, че всички ние искаме да имаме чудесни партньори, които се харесват, имат самочувствие, изпълнени с вяра, дейни и успешни, но забравяме, че и те искат същото.

Всъщност е много по-лесно да даваш- така се чувстваме невинни, мили и добри.
Всъщност е много по-лесно да даваш- така се чувстваме невинни, мили и добри.

Затова ние първо учим хората да обичат себе си, а след това и околните, казва Кобилкина. И обяснява, че става дума за вибрации и енергия, които трябва да са двупосочни. Това особено добре се вижда във взаимоотношенията между мъжа и жената. Когато не обичаме мъжете и мислим, че те за нищо не стават, около нас ще има само такива мъже, казва тя. Нейният съвет е да виждаме силата в мъжете, да ги разбираме, да уважаваме тяхната душа, защото мъжете също като жените са много чувствителни и раними, макар да не желаят да го показват. Също се отнася и за отношението на мъжете към жените. Кобилкина пита как е възможно, когато сам не се обичаш, да очакваш, че другият ще те обикне? Да, можеш да има връзка, но тя в никакъв случай няма да е това, което желаеш – истинска любов. По-скоро ще има зависимост, страхове и след време отношенията ще се разпаднат. Когато човек не е удовлетворен от себе си, той е винаги негативно настроен, а тази вибрация се поема от партньора и скоро и той отвръща със същото, разкрива механизма на разрива в нещастните двойки. Наталия Кобликина подчертава, че ако искаме да имаме стабилни и красиви връзки, първо трябва да заобичаме себе си, защото това ще ни позволи да се усъвършенстваме и така да привлечем човека, когото търсим, да постигнем мечтите си.

Общо
Наталия Кобилкина: Първо заобичай себе си, после другите
Заглавие
Наталия Кобилкина: Първо заобичай себе си, после другите
Описание
Когато не обичаме мъжете и мислим, че те за нищо не стават, около нас ще има само такива мъже, казва тя.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker