НовиниОт природата

Естествен пилинг с детоксикиращ меден масаж

Токсините излизат с меден масаж
Токсините излизат с меден масаж

Масажът с мед е древен тибетски метод, при който похватите и мощният биологичен ефект на чистия пчелен мед взаимно се допълват и усилват. Комбинацията от терапевтичните и хранителните свойства на меда, както и третирането чрез специални техники води до засилване на лимфо- и кръвообращението и съответно затопляне на обработваните участъци от тялото.

Чрез меден масаж се ускорява насищането на клетките с кислород, което от своя страна води до освобождаване на натрупалите се през годините шлаки и изгаряне на мастните клетки. Според научни данни, съставът на меда е близък до този на човешката кръвна плазма и се абсорбира от кръвообращението почти мигновено. Детоксикиращият меден масаж интензивно почиства кожата като пилинг . Чрез специални отлепящи техники, се олющва повърхностния слой на кожата (епидермиса), отварят се порите и се улеснява дишането й. Това дава възможност на меда да проникне дълбоко в тъканите и да въздейства чрез своя уникален биологичен състав върху целия организъм.

Навлизайки в клетките и междуклетъчните пространства , поглъща натрупаните токсини , излишни течности и отпадъчни метаболитни продукти, в резултат на което на повърхността на кожата се получава образувание, наподобяващо дъвка. От друга страна, третирайки определени зони от човешкото тяло, се дава възможност за рефлекторно повлияване върху нервната, дихателната, сърдечно-съдовата, отделителната, полова системи и опорно-двигателния апарат.

Меденият масаж е подходящ избор при натрупани умора, стрес, проблеми с гръбначния стълб, дихателната система и е неизменен спътник на борбата с наднорменото тегло и целулита.

Кожата става бебешки гладка след меден масаж
Кожата става бебешки гладка след меден масаж

А ето я и обещаната рецепта за домашен меден масаж, любезно предоставена ни от наша читателка:

Медът ще направи кожата ви бебешки мека и ще извади токсините от тялото. За целта си купете захаросан мед от доказан пчелар. Когато е захаросан и стои на зрънца, това означава, че е чист. Изкъпете се и след това, докато тялото ви е още топло, започнете да нанасяте от меда с въртеливи движения навсякъде по тялото – корем, бедра, рамене и докъдето стигнете по гърба. Масажирайте до зачервяване. Включете и лицето, както и зоната около очите. Останете така не повече от 15 минути, тъй като започва леко да щипе, а докато мине това време потупвайте кожата леко с върха на пръстите /може и да изперете нещо набързо на ръка, защото в този вид нищо друго не можете да направите J/. Накрая само изплаквате тялото. Масажът се прави веднъж седмично.

 

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker