Новини

Натурално десертно блокче дебютира на Interfood & Drink Expo

Семейството, което стои зад здравословния десерт преминава специализиран курс в Германия

Натурално десертно блокче дебютира на Interfood & Drink Expo.
Натурално десертно блокче дебютира на Interfood & Drink Expo.

Сурови ядки, сушени плодове и семена, слепени само с висококачествен пчелен мед – десертите от изцяло естествени съставки и без добавена захар са търсени от ценителите на здравословното хранене. Първият български продукт от този вид ще бъде представен по време на Meждународното изложение “Интерфуд и дринк 2015”, което се провежда от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център в София.
Зад продукта, създаващ нов за страната ни сегмент, стоят Нели и Димитър Димитрови от Велико Търново. Тяхната семейна фирма повече от 10 години внася в България ядки, семена и сушени плодове и е сред предпочитаните доставчици на някой от най-големите производители на хранителни стоки в страната.
През 2014 г. двамата решават да създадат вкусен и полезен продукт, подходящ за всички възрастови групи, който може да се консумира по всяко време на деня и е максимално близък до природата. “Имаме три прекрасни деца и искахме те да имат здравословна алтернатива на всичко, което се предлага в училищната лавка”, обяснява Нели. Така се ражда идеята десертно блокче, съставено от внимателно подбрани естествени съставки. То трябва да е без ГМО, без глутен, без холестерол, без млечни продукти и без добавена захар.
Нели и Димитър дълго време не успяват да намерят технолог, който да създаде десерта по искания от тях начин. Затова двамата преминават специализиран курс в Германия при някои от най-добрите експерти в областта на сладкарството в Европа. “В Германия си дадохме сметка, че винаги сме били на прав път в начина си на правене на бизнес – осъществяваме пълен контрол за произхода на всяка съставка, имаме изцяло екологичен процес на производство и стриктно спазваме стандартите за безопасност на храните”, разказва Димитър.
Изграждат производствената база в село Мусина край Павликени – чист район без индустриално замърсяване. Инвестицията им досега се равнява на над половин милион лева, а продуктът вече се предлага и на големи външни пазари като Испания и Германия.
Десертното блокче е създадено от пет основни съставки, комбинирани внимателно за достигане на оптимална хранителна стойност. Засега блокчетата са в осем разновидности, а всяка от суровините е сертифицирана по международните стандарти. Използват се както традиционните за България сини сливи, череши, кайсии, лешник, тиквени семки, така и екзотични суперхрани като чиа и годжи бери.
Основният свързващ елемент е натуралният пчелен мед, който се използва за слепването на суровите съставки. Купува се само от производители от райони без развита индустрия и конвенционално земеделие, а кошерите са разположени близо до акациеви и липови гори и са далеч от ниви с рапица и слънчоглед.
Щандът на семейството от Велико Търново на “Интерфуд и дринк 2015” е с №C6 и се намира в Зала 3 в Интер eкспо Център. За своите 14 издания изложението се утвърди като един от най-значимите професионални форуми на хранително-вкусовата промишленост на Балканите.

Общо
Натурално десертно блокче дебютира на Interfood & Drink Expo
Заглавие
Натурално десертно блокче дебютира на Interfood & Drink Expo
Описание
Семейството, което стои зад здравословния десерт преминава специализиран курс в Германия.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker