Новини

Не хвърляйте сока от туршия в мивката

Редовната му консумация значително подобрява здравето

Повечето хора изсипват сока (маринатата) от туршия в мивката.

Повечето хора изсипват сока (маринатата) от туршия в мивката. Ако сте един от тях, тази статия ще ви покаже защо не бива да изхвърляте сока от туршията. Този сок съдържа електролити, хранителни вещества и антиоксиданти. Редовната му консумация може значително да подобри здравето ви. Ето и 6 ползи, които ще имате, ако го пиете.

Лечение и предотвратяване на мускулни спазми.
Сокът от туршията съдържа оцет и калциев хлорид – тези съставки помагат на организма по-лесно да абсорбира калий и натрий. В резултат ще се намалят шансовете за поява на спазми. Това е една от причините спортистите да пият сока преди и след игра. Проучване е установило, че пиенето на маринатата предотвратява електрически индуцирани мускулни крампи.
Намалява коремните болки по време на ПМС (предменструален синдром). Вкусният сок от краставичките например може да бъде вашето спасение преди и по време на месечния цикъл. Не само ще намали коремното неразположение, но и ще засити глада ви за нещо солено и кисело.
Сокът от туршията е по-добър от енергийните напитки.
Знаете ли, че маринатата се използва при извънредни ситуации за хора със сърдечно-съдови заболявания? И предотвратяването на спазми не е единствената причина атлетите да я пият. Туршията възстановява електролитите много бързо заради високите нива на натрий.
Използвайте го за лечение на стомашни разстройства. Не бъдете скептични за тази полза.


Маринатата съдържа оцет, който е известен с това, че успокоява стомашни разстройства. Пийте я следващия път, когато имате стомашно разстройство.
Третирайте Синдрома на неспокойните крака (RLS) със сок от трушия. Синдромът е заболяване, което засяга нервната система. Пиенето на няколко грама сок преди лягане намалява симптомите на СНК. Въпреки, че не са правени много изследвания за този метод на лечение, хора, които са го използвали казват, че работи.
Намалява махмурлук. Пиенето на маринатата може да помогне за намаляване на махмурлук, тъй като тя балансира нивата на електролитите. Този сок се използва също и за да се прикрие миризмата на алкохол.
Туршията е чудесен източник на антиоксиданти и хранителни вещества. Сокът от кисели краставички може да подобри здравето ви и да насърчи загубата на тегло. Той съдържа витамин С, калций и електролити. И най-хубавото е, че тези антиоксиданти и хранителни вещества бързо се абсорбират в тялото.
При киселини. Въпреки че не звучи логично, сокът от туршия може да намали и стомашните киселини, благодарение на оцета, който се съдържа в него. Не забравяйте, че един от най-старите домашни лекове при киселини е комбинацията от мед и оцет.
Начини да пиете сока от туршията:
Смесете го с вода и го пийте преди и след тренировка.
Използвайте го като дресинг за салата.
Смесете няколко чаени лъжички с кисело мляко.
Използвайте го, за да се мариновате риба, пиле или месо.

Общо
Не хвърляйте сока от туршия в мивката
Заглавие
Не хвърляйте сока от туршия в мивката
Описание
Редовната му консумация значително подобрява здравето.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker