Новини

Неочакваните умствени и физически ползи от това да сте мързеливи

Мързелът намалява кръвното налягане – прекаленото напрежение и високото натоварване оказват отрицателно въздействие върху нивата на сърдечния ритъм и кръвното налягане

Мързелът подобрява тренировките.
Безпокойството преобладава и тялото ни страда. Затова отделете малко време, за да бъдете мързеливи.

Майка ви вероятно често ви е казвала, че мързелът е ужасно нещо, нали? Да не правиш достатъчно, да не бъдеш достатъчно физически активен, да нямаш инициатива и т.н., е най-лошото нещо на света.

Разбира се, има повече хора, които казват, че трябва да се движите и да правите нещата по-бързо. Да намалите темпото не е нещо лошо обаче.
Например, повечето възрастни не са в състояние да си дремнат през деня. Въпреки това, дрямката през деня се оказва отлична за благосъстоянието и цялостното здраве. Докато мнозина смятат, че да правиш нещо по-бавно е недостатък и някой, който е мързелив, е неуспешен, в действителност това е чудесен начин да се стимулира мотивацията, творчеството и изобретяването. Е, разбира се, никой не ви прадлага да прекарате целия си живот като ваденка залепена за дивана. Но ако почивате малко, когато се чувствате уморени, просто да се отпуснете за няколко минути, е добре за вас. Когато сте добре отпочинали, ще се чувствате освежени и готови да сте по-продуктивни.
Ето причините, поради които мързелът е добър за вас:
Това е нещо естествено:
Телата ни винаги търсят начини за запазване на енергията. Ето защо да бъдеш „мързелив“ е абсолютно естествено нещо. Тук са физическите и умствените ползи от това, че сте мързеливи:
Мързелът намалява кръвното налягане – прекаленото напрежение и високото натоварване оказват отрицателно въздействие върху нивата на сърдечния ритъм и кръвното Ви налягане. Безпокойството преобладава и тялото ни страда.


Затова отделете малко време, за да бъдете мързеливи. Можете да направите цялостно разтягане и да дишате дълбоко. Успокойте ума си и легнете малко. Вашето кръвно налягане ще намалее и ще се почувствате свежо, енергично и спокойно.
Мързелът подобрява тренировките – да прекарате целия ден в тренировки не ви прави по-пригоден и с по-добра физическа форма. И да бъдеш мързелив, със сигурност не те кара да искаш да се упражняваш много. Според науката кратки, но високи интензивни тренировки, последвани от периоди на почивка, са много по-добри за отслабване. Така че, ако искате да сте годни, помързелувайте известно време, след като сте имали кратка тренировка с висока интензивност.
Мързелът увеличава творчеството – когато легнете на леглото си, не мислите за нищо, това всъщност се нарича медитация. Това е и моментът, в които хората измислят най-умните и най-значимите си идеи. Медитацията е най-добрият начин да се освободите от проблемите си и да се опитате да се отдадете на малко повече на удоволствието от собственото си време.
Мързелуването подобрява ефективността – мързелът е основната причина, поради която всички тези изобретения са направили живота много по-лесен. Тези, които са мързеливи, се принуждават да направят нещата възможно най-бързо. Така че, мързелът, не е лошо нещо. Ще постигнете нещата, ще победите отлагането само, за да имате повече време за почивка и да бъдете мързеливи отново.
Пасивността решава проблеми – в тази Вселена няма нито един човек без проблеми. Трябва да имате проблем, който да ви притеснява от седмици. Е, мързелът наистина може да го реши. Когато си отделите малко време за себе си, лежайки на леглото, може да сте в състояние да измислите решението по-бързо, отколкото да се затрупвате с работа и неща, които трябва да направите. Да се радвате на себе си, ще ви накара да се чувствате много по-добре за себе си и да се чувстваш по-добре е начинът да намериш правилните решения за проблемите си.
Ако живеете с проблемите си и полагате усилия да намерите най-добрия начин, за да ги решите, тогава правилният начин не изглежда ни най-малко толкова близо, колкото ви се иска. Е, това не винаги ще е така, но отделянето на време за себе си може да изчисти главата ви и да ви помогне да решите дали е необходима вашата намеса. Някои неща трябва да бъдат пуснати, за да намерят своя път към решението.
Мързелът позволява размисъл – дайте на ума си известно време да не мисли за нищо и ще бъдете изумени как ще увеличите самосъзнанието си. Ще започнат да се появяват нови идеи и ще видите света по нов и различен начин. Ще оцените сегашния миг – медитацията и мързелът ни карат да усещаме настоящия момент и да го оценяваме повече. Оценяването на настоящия момент няма нищо общо с размера на парите, които имате, титлата, репутацията си или образованието си. Да бъдеш мързелив те кара да бъдеш по-благодарен за нещата, които притежаваш, дори и най-дребните неща като миризмата на сутрешното ти кафе или топлината на леглото ти. Това е начин да заредите батериите си за следващата стъпка и да увеличите творчеството си.

Общо
Неочакваните умствени и физически ползи от това да сте мързеливи
Заглавие
Неочакваните умствени и физически ползи от това да сте мързеливи
Описание
Мързелът намалява кръвното налягане - прекаленото напрежение и високото натоварване оказват отрицателно въздействие върху нивата на сърдечния ритъм и кръвното налягане.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker