Новини

Патриарх Неофит празнува 68-и рожден ден

Колекция избрани вина и маркова писалка подариха на Негово Светейшество

Зам.-кметът Наков връчва подарък на президента
Зам.-кметът Наков връчва подарък на президента

Патриарх Неофит избра да посрещне първия си рожден ден като глава на Българската православна църква в Русе. Днес Негово Светейшество навърши 68 години.

По този повод той бе поздравен от областния управител на Русе  Венцислав Калчев и заместничката му Милена Хинкова, а от името на кмета Пламен Стоилов благопожелания поднесоха неговите заместници Свилен Иванов и Димитър Наков.

Областният управител пожела на Неофит здраве, висок дух и душевен мир и добави, че високо цени труда на Негово Светейшество, „който в тези трудни времена на духовно-нравствена криза, ни дава упование и вяра в бъдещето и доброто на нашия народ”. Калчев подари колекция избрани вина, произведени от малка винарска къща в Русенска област и подчерта, че подаръкът носи специална символика за това как хората, когато са единни и работят усилено, могат да осъществяват целите си и да постигат заслужени успехи.

Властта отиде на крака при Патриарха
Властта отиде на крака при Патриарха

Поздравителен адрес, маркова писалка и бутилка червена вино от русенска изба получи Негово Светейшество от името на кметския екип, с пожелание за здраве и сили, за да продължи със същата енергия да бъде духовен водач на българския народ.

Поздрав към Неофит по повод рождения му ден и подарък от името на Общински съвет – Русе поднесе неговият зам.-председател Димитър Кънчев.

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит благодари за оказаното внимание и благослови всички, които допринасят за празничното настроение на рождения му ден.

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker