Новини

Нови бутилки за ядене ще спасяват природата

С мобилна апликация сами ще изследваме очите си

Нови биоразградими бутилки, които стават за ядене, ще спасят околната среда.
Нови биоразградими бутилки, които стават за ядене, ще спасят околната среда.

Нови биоразградими бутилки, които стават за ядене, ще спасят околната среда от пластмасовите боклуци. Те имат сферична форма, по-скоро приличат на гръдни импланти и носят търговското название Ooho. Техни изобретатели са Родриго Гарсия Гонзалес, Пиер Паслие и Гиом Куш от Кралския колеж по изкуствата в Лондон.. Новият заместител на пласмасовите бутилки е един от финалистите, които ще се състезават за голямата награда на изобретателите „Глобален форум“, който се провежда под мотото „Пет идеи, които могат да променят света“.
Новите бутилки могат да се изхвърлят навсякъде, ако не са ви по вкуса, защото иновационният амбалаж няма да навреди на околната среда. Той представлява две желатинови мембрани, произведени по специална кулинарна технология от калциев хлорид и кафяво водорасло. Един от изобретателите Родриго Гонзалес споделя, че двойната мембрана позволява, ако външната се замърси, тя да бъде изхвърлена, а вътрешната да се изяде. Пред CTVNews той добавя още, че процесът на създаване е достатъчно прост, за да могат хората сами могат да си правят ядливите капсули и по този начин да съхраняват вода. Гонзалес уверява, че освен това процедурата не отнема много време.
Екипът обаче търси начини произведението му да се произвежда за масова търговска употреба с надеждата, че продуктът може да се подобри. В сегашното си състояние Ooho поставя няколко дизайнерски предизвикателства- приличащата на балон нова бутилка не може да се затвори, след като бъде отворена. Но Оoho има друго предимство- продуктът е много по-евтин от пластмасовата бутилка. Производствените разходи излизат около два цента на мембрана, вкл. с разходите за енергията за замразяване.

Но Оoho има друго предимство- продуктът е много по-евтин от пластмасовата бутилка.
Но Оoho има друго предимство- продуктът е много по-евтин от пластмасовата бутилка.

За приза на „Глобален форум” претендират плочки, които произвеждат енергия от стъпките на минувачите, апликация, която позволява на потребителите сами да изследват очите си.
Биохимията навлиза в необичайни сфери на бита ни. Учени от Италианския технологичен институт са произвели специални столове от отпадъците от ориз, спанак и други земеделски продукти, превърнати в биоразградима пластмаса. Е, разбира се, използвали са отпадъчна маса от земеделското производство. За целта учените са използвали естествено срещана органична киселина със свойството да преработва целулозата – основен градивен елемент на растенията и най-изобилният природен полимер.

Общо
Нови бутилки за ядене ще спасяват природата
Заглавие
Нови бутилки за ядене ще спасяват природата
Описание
В сегашното си състояние Ooho поставя няколко дизайнерски предизвикателства- приличащата на балон нова бутилка не може да се затвори, след като бъде отворена.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker