Новини

Нова детска градина отваря врати в „Дружба-3“

В нея са вложени 1,6 млн. лева от държавния бюджет

Нова детска градина отваря врати в „Дружба-3“.
Нова детска градина отваря врати в „Дружба-3“.

Нова детска градина ще отворя врати за малките русенски палавници. В нея ще има 4 групи деца на възраст от 3 до 7 години, всяка с по 24 места.
Новото детско заведение е филиал на ОДЗ „Снежанка” и се намира в квартал „Дружба-3” . В него са инвестирани 1,6 млн. лева. Средствата са целево финансиране от Министерството на финансите от 2012 г. Отделно от общинските приходи до детската градина бе изграден път.
Местата в модерния филиал са включени в електронния прием за новата учебна 2014/2015 година. В момента тече вторият етап от класирането и се формират групите.
В неделя от 14 часа кметът Пламен Стоилов и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще прережат лентата на новата градина. Борисов ще разгледа и открития преди месец нов филиал на детска градина „Червена шапчица” в квартал „Чародейка”. Тя е построена по проект „Светилник” със средства от Световната банка по програмата за социално включване на Министерството на труда и социалната политика. В новия филиал на „Червена шапчица” ще се предлагат и интегрирани услуги за деца и родители, здравни консултации за деца до 7 години, както и социални услуги за деца и семейства в риск.
Планувано е разкриването и на нов филиал на детска градина „Радост” в центъра на града. Заедно с него местата в градините на Русе се увеличават с 300. Така за малките русенчета се осигуряват достатъчно места. Освен това в новите филиали условията са прекрасни и за обучение, и за отдих и игри. Във тях има модерни и безопасни детски площадки.

Общо
Нова детска градина отваря врати в „Дружба-3“
Заглавие
Нова детска градина отваря врати в „Дружба-3“
Описание
В нея са вложени 1,6 млн. лева от държавния бюджет
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker