Новини

Нов пазар с пресни плодове и зеленчуци за жителите на „Чародейка-юг“ в Русе

Лентата на обновения пазар прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев
Лентата на обновения пазар прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев

В Русе официално отвори врати пазарът в „Чародейка-юг“ след пълна реконструкция и в изпълнение на ангажиментите на „Общински пазари“ за обновяване и модернизиране на стопанисваните обекти. . Деца от Общинския детски център за култура и изкуство поздравиха гостите на тържеството с кратка програма.
„Щастлив съм да честитя новата придобивка на жителите на кв. „Чародейка-юг“. Преди 3 години се ангажирах, че аз и моят екип ще работим за благоустрояването на квартала. Съвсем скоро открихме нова детска градина, днес врати отваря новият пазар, а до дни започва и изграждането на спортна площадка пред бл. 305“, заяви кметът Пламен Стоилов.
„Още в края на 2012 г. се предприеха действия по разработване на проект за реконструиране на пазара в кв. „Чародейка“ и решаване на сложните въпроси, свързани с комуникациите преплитащи се под терена, отреден за пазар. Състоянието на водопроводната и канализационна системи, беше много критично. Металната конструкция на пазара, беше лошо проектирана и изпълнена и от големите снегове през последните 4 години имаше видими деформации и създаваше опасност от събаряне, дъждовните води се изливаха върху клиентите, а стоката се съхраняваше в лоши условия. Настилката в помещенията и пред тях беше разнородна и с много неравности и дупки. Пазарът тук, беше неугледен, неудобен, с нерационално използване на площите и в резултат на това, имаше заети 2 търговски маси и 3 метални фургона, които не бяха собственост на дружеството. Всичко това водеше до малки приходи за „Общински пазари“ ЕООД“, припомни управителят Кунчо Кунчев.

Всичко изградено е направено със собствени средства на Дружеството и възлиза на 182 000 лв
Всичко изградено е направено със собствени средства на Дружеството и възлиза на 182 000 лева

С Решение на Общински съвет Русе, през м. април 2014 г. е стартирана дейността по ремонта, който включва:
 Разчистване на пазара от частните фургони, изместване на целия пазар спрямо новите регулационни линии дадени от Община Русе, за освобождаване на тротоара и съобразно линиите ограничаващи имота отреден за пазар;
 допълване на металната конструкция, монтаж на покритие от сандвич панели с прозрачни ивици за повече дневна светлина и икономии от електрическо осветление;
 Снегозадържащи съоръжения на покрива и система за отвеждане на дъждовните води;
 изградени 8 обособени търговски обекта с площ 185м2,с алуминиева дограма съобразена със спецификата на за търговската дейност на всеки наемател и, с изключително добра топлоизолация , ВиК възел във всеки обект;
 нова фасада на пазара, настилки и санитарен възел, улеснение за достъп на хора с увреждания и детски колички;
 старите търговски маси са подменени с нови;
 видео-наблюдение и интернет с безжична мрежа;
„Ремонтът продължи 120 дни, като през това време за всички наематели, които работят в реконструираната част бе осигурена възможност да не прекъсват търговската си дейност и за целта, бяха изградени временни търговски маси на пазара. Благодарение на това нито един клиент на пазара не е върнат, без да направи необходимите си покупки. Всичко изградено е направено със собствени средства на Дружеството и възлиза на 182 000 лв.“, уточни още Кунчо Кунчев.
След официалната част по откриването на новия пазар, всички присъстващи имаха възможност да разгледат обекта и да напазаруват.

Общо
Нов пазар с пресни плодове и зеленчуци за жителите на
Заглавие
Нов пазар с пресни плодове и зеленчуци за жителите на
Описание
Лентата на обновения пазар прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker