Деца и родителиНовини

Нова рубрика за здраве разкриха в клуб „Пътечка”

Децата научиха кои са лечебните растения, как дишат и къде живеят

Децата живо се интересуваха от темата
Децата живо се интересуваха от темата

Нова здравна рубрика ще носи знания на децата от клуб „Пътечка” към фондация „Светлина на Балканите”. В първото издание малчуганите, които посещават клуба, научиха повече за клетките и бактериите.  В неделния ден Ралица Гутева, която е медицинска сестра в централен операционен блок към МБАЛ Русе, разказа на децата за растенията – как дишат, какви видове съществуват, къде растат и как изглеждат.Оказа се, че погледнати под рентген, са много красиви. Малчуганите бяха впечатлени изключително много от лечебното и шарено дърво евкалипт, от което се добива прочутото евкалиптово масло, много полезно за белия дроб. Гигантската водна лилия пък впечатли с размерите си – диаметърът й понякога надхвърля 3 метра.

Малчуганите се впечатлиха от гигантската водна лилия
Малчуганите се впечатлиха от гигантската водна лилия

Ралица Гутева не пропусна да спомене и за билките, както и да разкаже на децата за какво са полезни под формата на ароматни чайове.

В останалите традиционни рубрики в клуб „Пътечка” малчуганите научиха повече за птиците мандарина и рибарче – как изглеждат, къде живеят и с какво се хранят. А най-впечатлени останаха от демонстрацията на един от родителите – Александър Георгиев, който им разкри има ли въздухът маса с помощта на балони.

В здравната рубрика следващия път децата ще научат повече за животните – домашни любимци и как могат те да ни бъдат полезни.

Мария Иванова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker