Начало - Деца и родители - Новата вълна – щастливите хора

Новата вълна – щастливите хора

Позитивната енергия на креативните млади русенци превзе интернет

Щастливите хора се срещнаха с кмета Пламен Стоилов и част от неговия екип

Щастливите хора се срещнаха с кмета Пламен Стоилов и част от неговия екип

Само за няколко дни едно видео на щастливи млади хора превзе интернет и накара хиляди хора да се усмихнат. Ефектът на доминото зарази с позитивна енергия малки и големи и накара дори най-големите песимисти да погледнат с друго око на създаващия се егрегор на бъдещето.

Клипът е вдъхновен от видеото към песента на Фарел Уилямс „Happy” и си заслужава да бъде гледан, защото е носител на една нова вълна – вълната на щастливите хора. Едва ли изпълнителят Pharell Williams си е представял, че последното му парче буквално ще отприщи щастливите хора, които по един или друг начин ще „излязат“ от рамките на разбиранията за „нормално поведение“. Сега тези хора от цял свят подскачат, танцуват в синхрон (или не толкова), пеят, вървят по средата на централни булеварди в градовете си, събличат се по тениски на минусови температури – просто, защото са Happy. Такива са и русенците от клипа, заснет на 15 март в парка и централната част на града.

Това явление не остана незабелязано и от местната власт в Русе. Кметът Пламен Стоилов, заместниците му Даниела Шилкова и Страхил Карапчански и секретарят на Общината Димитър Генков се срещнаха със създателите на русенския клип. Авторът на идеята за клипа “We are happy from Ruse, Bulgaria” Светлин Големански и фотографите Цветомир Цветанов и Атанас Великов разказаха как е минал снимачния процес и споделиха, че са развълнувани от неочаквания успех на творението си.

„Клипът ви има уникален рекламен ефект за Русе. С него вие създавате една много позитивна и модерна представа за нашия град“, заяви кметът. И подчерта, че е важно младите русенци да имат самочувствие и да бъдат креативни и амбициозни, защото те са бъдещето на града ни. Стоилов заяви пред гостите си своята пълна готовност да подкрепи техни бъдещи инициативи. „Отворени сме за вашите идеи и предложения. Много залагаме на сътрудничеството си с младите хора. От изключително значение е те активно да участват в обществения живот на Русе и да работят за неговото развитие“, каза кметът.

Зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански подчерта, че е важно в културния календар на града ни да присъстват атрактивни културни събития, които да привлекат младите хора и да отговорят на техните очаквания. „Именно в тази посока ще работи и Фондация „Русе – град на свободния дух“, допълни той и отправи покана към създателите на клипа за съвместни проекти в рамките на фондацията.

В края на срещата кметът изрази своята увереност, че сътрудничеството на Общината с креативни млади хора, като създателите на “We are happy from Ruse, Bulgaria” със сигурност ще допринесе за популяризирането на града и утвърждаването му като културен център и привлекателно място за живот.

П.С. Най-лесно е да се съмняваме, да гледаме песимистично на съдбата си и да се оплакваме. Но не по-трудно е да се заредим с положителни емоции и да подкрепим позитивното, да гледаме към свободата, щастието.. към бъдещето. Шепа млади хора го направиха. По най-добрия начин. Ще опитате ли и вие?

Мария Иванова

Коментари

Преминете на горе