Новини

Новородените с чипове от 2014-а

В някои страни вече се поставят микрочипове заедно с ваксинацията на бебетата

В някои страни вече се поставят микрочипове заедно с ваксинацията на бебетата
В някои страни вече се поставят микрочипове

От пролетта на 2014-а година на всички новородени в Европа ще бъдат имплантирани подкожни  микрочипове, става ясно от международни информационни издания. Новото изискване касае бебетата, родени в държавни болници, които от месец май, следващата година, ще бъдат с подкожно имплантиран чип. Mикрочипът е микросхема с размерите на оризово зърно, разработен на базата на пасивната технология НВО (NWO). Тези микрочипове ще бъдат полезни най-вече в случай на изчезване или отвличане на дeтето. Интересното е, че много страни вече са въвели микрочиповете  още с поставянето на задължителните ваксини. Такъв микрочип съдържа информация за едно лице, а схемите от ново поколение GPS вътре в чипа могат да открият човека носител на микрочипа с точност до 5 метра.

Микрочипът ще бъде свързан директно към спътник, който ще управлява включените към него устройства. Освен на новородени, микрочип може да се имплантира на всеки възрастен или дете, независимо от датата на раждане, след предварително попълнен формуляр. Въвеждане на чипа ще бъде напълно безболезнено, защото ще се имплантира под кожата на левия лакът, обясняват европейски медии.Благодарение на микрочипа, ще може да се избегнат случаите на отвличания и рекет, които разтърсиха света през последните години, в това число и у нас, в  България. Освен това, благодарение на тази технология, в бъдеще ще бъде лесно да се проследят всички престъпници, бегълци от правосъдието.

Разбира се, не липсват и мнения, че с въпросните микрочипове се ограничава свободата на човека и така службите ще могат да ни следят навсякъде и по всяко време.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker