Новини

Нови възможности за лечение в чужбина за българите

В болница Wiener Privatklinik във Виена се прилагат най-високите стандарти в лечение и диагностика на широк спектър от заболявания

Болницата е международен ориентирана и около 45% от приблизително 9000 пациенти годишно идват извън Австрия, особено от страните в Централна и Югоизточна Европа.
Световно признатата репутация на Виенския медицински университет прави Виена една от най-важните дестинации за медицински туризъм.

Когато споменем качествено здравеопазване, със сигурност първата ни асоциация не е националната здравна система. Тя все още се нуждае от съществени подобрения. Ето защо все повече българи избират да се лекуват в чужбина. Кои са първите дестинации които ви идват наум щом става дума за „здравен туризъм“? Германия, Турция, може би? Е, със сигурност можем да добавим още една страна, с качествено медицинско обслужване и това е Австрия.
Световно признатата репутация на Виенския медицински университет прави Виена една от най-важните дестинации за медицински туризъм. В болница Wiener Privatklinik във Виена се прилагат най-високите стандарти в лечение и диагностика на широк спектър от заболявания и все повече българи се насочват към Австрийската столица, за да ги получат.
Болницата е международен ориентирана и около 45% от приблизително 9000 пациенти годишно идват извън Австрия, особено от страните в Централна и Югоизточна Европа. Българските пациенти представляват нарастваща група от международни пациенти, лекувани в медицинския център. От болницата споделят, че в началото на 2019 г. броят на българските пациенти, посетили клиниката се е увеличил с цели 70%, в сравнение със същия период за изминалата година.
Повече от половината пациенти стигат до болницата заради отличните диагностични и терапевтични възможности (имунотерапията и персонализираната таргетна терапия), прилагани от високооценени австрийски специалисти в онкологичния център Academy Cancer Center. Там работи екип от 30 елитни експерти – онколози, хематолози, хирурзи, специалисти по ядрена медицина и генетици. Също така, пациентите с фамилна история имат възможност да открият възможна предразположеност за развитие на онкологично заболяване чрез провеждане на геномни изследвания. Така рискът може да бъде идентифициран предварително и да бъдат предприети навременни превантивни мерки. Други търсени медицински услуги от българските пациенти са най-често свързани с ортопедични проблеми, кардиология, съдова хирургия, гастроентерология или просто за общи изследвания.

Общо
Нови възможности за лечение в чужбина за българите
Заглавие
Нови възможности за лечение в чужбина за българите
Описание
В болница Wiener Privatklinik във Виена се прилагат най-високите стандарти в лечение и диагностика на широк спектър от заболявания и все повече българи се насочват към Австрийската столица, за да ги получат.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker