Новини

Храненето и навиците влияят на шанса за забременяване

Храненето и навиците влияят на шанса за забременяване
Храненето и навиците влияят на шанса за забременяване

Жените, които мечтаят за дете, трябва да се придържат към определена диета и определен начин на живот, съветват американски изследователи. В повечето случаи безплодието възниква поради нарушение в овулацията при жените, а това може да се предотврати с помощта на храненето и здравословните навици.

“Жените трябва да имат предвид, че храненето и начинът на живот влияят на способността за зачатие”, заявява авторът на изследването Джордж Чаваро (Jorge E.Chavarro) от Harvard School of Public Health в Бостън (САЩ).

В продължение на 8 години учените са изследвали хранителните предпочитания и особеностите на начина на живот на 17 544 жени, които са се опитвали да имат дете. Според резултатите, тези, които са спазвали предложената от специалистите диета, са имали намален риск (с 66% по-нисък) от безплодие, свързан с нарушения в овулацията или по други причини (27%).

“В храната трябва да присъстват мононенаситени мазнини от растителен произход, а не животински белтъчини и въглехидрати с нисък гликемичен индекс”, препоръчват специалистите. “Мазните млечни продукти са полезни в умерени количества. Жената трябва да получава достатъчно желязо и витамини”.

Изследователите настойчиво препоръчват отказ от цигарите, ограничаване на употребата на алкохол и кафе и повече движение.

Контролирането на теглото, физическата активност, правилното хранене и здравословният начин на живот намаляват риска от безплодие с 69%, докато логично наднорменото тегло повишава този риск.

Източник: здраве.bg

Общо
Храненето и навиците влияят на шанса за забременяване
Заглавие
Храненето и навиците влияят на шанса за забременяване
Описание
В повечето случаи безплодието възниква поради нарушение в овулацията при жените, а това може да се предотврати с помощта на храненето
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker