Новини

“Общински пазари”- Русе дари плодове на онкоболни

Такива дребни жестове ще им върнат увереността и ще повдигнат духа им, казва управителят Кунчо Кунчев

Кунчо Кунчев увери, че тази инициатива ще продължи и занапред.
Пресни плодове дариха “Общински пазари” на Онкологичния център.

Пресни плодове дариха “Общински пазари” на Онкологичния център. Те са предоставени от русенски производители и търговци и са специално предназначени за лежащоболните в отделенията.

Дарението беше връчено вчера от управителя Кунчо Кунчев на общинската фирма на шефа на Комплексния онкологичен център д-р Камен Кожухаров. Кунчев припомни, че идеята за днешното дарение се зародила покрай инициативата за събиране на средства за медицинска апаратура за КОЦ-Русе.
“В разгара на сезона на плодовете, с подкрепата на регионалните русенски производители, които предлагат стоката си по пазарите в нашия град, уговорихме да подберат най-добрите си плодове и направихме това дарение. Плодовете са от землището на селата Стамболово, Ястребово и Чилнов, “ – разказа управителят на “Общински пазари”.
Дарението включва ябълки, круши, праскови, нектарини, сини сливи и пъпеши. Тези плодове са най-търсени по пазарите в момента.


Най-важното е, че фруктите са прясно откъснати от градините в региона и не са третирани с препарати, като вносните, които престояват по складове. Както е известно, за онкоболните е полезно да ядат добре узрели и колкото се може по-чисти плодове и зеленчуци. Сред търговците и производителите, които се включиха в благотоворителната акция, са Нели Братоева, Диана Бахчеванова и Благовест Цонев, подчерта Кунчев.
Всеки пациент на онкоотделенията получи по ябълка, круша, праскова, нектарина, сини сливи и пъпеш. Допълнителен жест е направила пекарна “Наслада”, която има магазини на Покрития и на Централния пазари, като е изпекла топли банички за всички лежащоболни.
Кунчо Кунчев увери, че тази инициатива ще продължи и занапред. “С този малък жест искаме да покажем на пациентите на КОЦ, че не само лекарите и персоналът са загрижени за тяхното здраве, а и ние, обикновените хора. Вярвам, че такива дребни жестове ще им върнат увереността и ще повдигнат духа им, което е една от най-добрите рецепти за бързо излекуване. Желаем на всички пациенти на първо място скорошно оздравяване, а на персонала на здравното заведение сила, отдаденост и удовлетворение в трудната им професия” – каза управителят на “Общински пазари”, връчвайки дарението.

Общо
“Общински пазари”- Русе дари плодове на онкоболни
Заглавие
“Общински пазари”- Русе дари плодове на онкоболни
Описание
Такива дребни жестове ще им върнат увереността и ще повдигнат духа им, казва управителят Кунчо Кунчев.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker