Новини

Ден на отворените врати в АГ-комплекса

Бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в Комплекса

Ден на отворените врати.

Ден на отворените врати в Акушеро-гинекологичния комплекс към МБАЛ-Русе ще се проведе от 13:00 от 2 февруари.

Ден на отворените врати в Акушеро-гинекологичния комплекс към МБАЛ-Русе ще се проведе от 13:00 часа утре. Целта е да се подобри информираността на пациентките, да се привлекат подготвени майки, които да изберат АГ-комплекс Русе за място, където да родят своите деца и съобразно техните потребности. Отворените врати ще са всеки първи и трети вторник на месеца в АГ-комплекса към МБАЛ-Русе.
В рамките на тези дни бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в Комплекса, както и с пътя на бъдещата майка от приемането, раждането, престоя в отделението до момента на изписването им с новороденото.
Координаторът на Дните на отворените врати в АГ-комплекса ще посреща записалите се посетители, ще придружава младите родители до всички структури на отделенията.
По време на посещенията бъдещите родилки ще имат възможност да задават всякакви въпроси, които ги интересуват, на които специалистите ще отговорят. Бременните ще бъдат запознати с условията за раждане, медицинското оборудване и персонала. На бъдещите майки подробно ще им бъде обяснено какво е необходимо да носят при постъпване за раждане. Инициативата се осъществява в рамките на проекта “Отворени врати” в партньорство с организацията ЛА ЛЕЧЕ Лига България.
АГ-комплексът обслужва пациенти от Русенска област, Кубрат, Исперих, Тутракан и Разград. През отделението средно годишно преминават по около 1600 новородени, от които недоносените са средно 10-12%. Секторът за специални грижи удължава престоя на недоносените до стабилизиране на състоянието им.
В Акушеро–гинекологичния комплекс на МБАЛ-Русе пациентките и новородените им деца са под 24-часово наблюдение от гинеколози, анестезиолози, акушерки в родилни зали и отделения, операционни акушерки, неонатолози и медицински сестри в отделение „Неонатология”.
Записването за посещение в дните на отворените врати се осъществява на телефона на регистратурата на АГ-комплекса на МБАЛ-Русе АД – 082/887511. Дежурната акушерка записва имената и броя на желаещите, както и телефон за обратна връзка, ако има промяна в датата и часа на предварително обявения график.

Общо
Ден на отворените врати в АГ-комплекса
Заглавие
Ден на отворените врати в АГ-комплекса
Описание
Бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с апаратурата и създадените условия в Комплекса.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker