МедицинатаНовини

Отворени врати организира специалност „Ерготерапия“ на 28 март

4-ма млади английски специалисти са преминали 6-месечна стажантска програма

Отворени врати организира специалност „Ерготерапия“ на 28 март.
Отворени врати организира специалност „Ерготерапия“ на 28 март.

„ЧРЕЗ ЕРГОТЕРАПИЯ КЪМ ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ“ – това е мотото на организираната от специалност „Ерготерапия“ инициатива. „Отворените врати” ще се състоят на 28 март от 14 до 16 ч. в Корпус „Кинезитерапия“ на Русенския университет на ул. „Александровска“ №97.
В Отворените врати специално участие ще вземат представителите на Асоциацията на българските ерготерапевти (АБЕТ) и английската организация ФРОНТЛАЙН, която от години е водещ чуждестранен партньор на специалността.
Преподаватели и студенти от факултета по „Обществено здраве и здравни грижи” на Русенския университет, гости от Областна администрация, Община Русе, Регионалната дирекция за социално подпомагане, Дирекцията за социално подпомагане – Русе, доставчици на социални услуги и неправителствени организации също ще се включат в начинанието.
Целта на тези „Отворените врати“ е да представи чрез разкази, постери, диплянки, табла и други визуални информации каква е работата на ерготерапевта. Това събитие ще е заключителната част от работата на екипа от преподаватели и студенти на специалността по европейския проект „Нови граници в ерготерапията“ (New Frontiers in Occupational Therapy), който е финансиран по програмата Леонардо да Винчи. По този проект четирима млади английски специалисти са преминали 6-месечна стажантска програма в базите за практическо обучение на Факултет „Обществено здраве и здравни грижи“.
Ерготерапията е подпомагаща здравна професия, която се занимава с промоция на здравето и благополучието на хора, които страдат от дейностни затруднения поради физическа или психосоциална дисфункция. Ерготерапевтичните занимания им помагат да преодоляват здравословните проблеми и да се справят с ежедневните си дейности. А подходящите активности в групи осигуряват социално включване и водене на пълноценен живот.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker