Новини

Осем учители по програма Заедно в час ще преподават в Разград

До момента през програмата са преминали 163 души

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.
Осем учители по програма Заедно в час ще преподават в област Разград от началото на новата учебна година.

Осем учители по програма Заедно в час ще преподават в област Разград от началото на новата учебна година. Те ще работят в четири училища партньори на организацията в Разград, Кубрат, с. Равно и с. Ясеновец.

Новите учители в региона са трима и ще преподават биология, немски и английски език в партньорските училища СУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат и ПГ „Шандор Петьофи“ в гр. Разград. Още петима продължават да преподават като учители втора година по програмата в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Равно, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Ясеновец и СУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат. В ПГ „Шандор Петьофи“ остава да преподава английски и Светла Йорданова, която тази години премина успешно през двете години на програмата.
Мисията на Заедно в час е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна, а след това да останат дългосрочно ангажирани в сферата на образованието.
До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище ще влязат близо 170 учители. Те ще преподават в над 80 училища партньори в 12 области на страната: Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.
Регионални партньори и съмишленици на Заедно в час в региона на Разград са компаниите Пилко, БГ Агро, Семпе, Амилум, Антибиотик, Агрохимцонсулт и Млин99.
Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Общо
Осем учители по програма Заедно в час ще преподават в Разград
Заглавие
Осем учители по програма Заедно в час ще преподават в Разград
Описание
До момента през програмата са преминали 163 души.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker