Новини

Осмо издание на Фестивала Здравей, Здраве се проведе в Пловдив

Осмо издание на Фестивала Здравей, Здраве се проведе в Пловдив
Осмо издание на Фестивала Здравей, Здраве се проведе в Пловдив

Провежданият вече по традиция Фестивал на здравето „Здравей, Здраве“ под тепетата в Пловдив приключи успешно. Като един от участниците-лектори искам да споделя, че организаторите определено се бяха постарали.

Програмата беше изключително интересна и разнообразна (над 80 лекции, обеден блок с интерактивни игри и занимания, различни практики и медитации, работилници, изложение на здравословното хранене и др).

Акцентът на цялата програма и фестивал беше нашата майка Земя под мотото „ДАРОВЕТЕ НА ЗЕМЯТА”. Идеята събра лектори по много и различни теми. Не само лекари (специалисти по холистична медицина), а и диетолози (зелена аптека). Също така и хора, които произвеждат храна (специалисти по биодинамично земеделие), хора, които приготвят качествена и здравословна храна (ресторантьори). Специална лекция имаше по темата „Силата на подправките”. Освен храната, въздухът и неговата чистота също бе на дневен ред. Акценти бяха дадени по темите: детоксикация (ползвайки даровете на земята), влиянието на духовното здраве върху общата енергетика на организма и поддръжката на здравето с природни средства. Не беше прескочена хомеопатията. Беше спомената темата за паразитите, за суровоядството. Билколечението, енерготерапията, лечебните гъби и тяхното действие.

В рамките на два дни вървяха паралелно лекции в две зали. Обсъждаха се както здравето на бременните, така и здравето на очите, а също и превенция и лечение на онкологични заболявания.

В други зали бяха демонстрирани много и различни медитативни техники, Фалуун Дафа, демонстрации на техниката Боуен, приложна лечебна радиестезия, програма антистареене и какво ли още не. Някои от практиките се провеждаха на открито.

Базарът пък изобилстваше от производители на всякакви полезни продукти. Аура камера и Вега тест бяха на разположение на желаещите да се проверят.


Месец преди началото на Фестивала са били обявени конкурси за участници от 10 до 19 год. в категориите Литературен, Идеен и Фото. Отличените получиха наградите си в деня на откриването.

Не бяха подценени и подрастващите. За малчуганите имаше специални занимания, както в зали, така и на открито, като някои от тях (признавам си) чувам за първи път. Специално за децата бяха : Танци – български народни, традиционни руски и украински, хип-хоп, латино, балет за майка с деца по руска методика, танц за майки с бебета, Zumba Fitnes, Tae Bo. Тренировки – Да Дао, Tanaum, Port de Bra, Steel Toning. Практики – паневритмия и йога за деца. Работилници – флористерия (направа на сапуни), музикална работилница, миленариум – нарисувай си тенска/чанта, мандали с ориз. Театралната школа „Златен клас” изнесе детско представление.

Имаше дори и занятие музика за мъници от 0 до 3 годинки.

Не случайно Фестивалът „Здравей, Здраве” постепенно се разраства из цялата страна. Януари е бил в Габрово. На 23-ти април ще бъде в Добрич, на 29-ти април в Ямбол, на 13-ти и 14-ти май в Казанлък. На 3-ти юни в Кърджали, а в Троян на 10-ти и 11-ти юни 2017-та. Предстои да бъде организиран в Търговище, Стара Загора и Варна.

В интерес на истината, ние, русенци, имаме известен принос, тъй като името „Здравей, Здраве“ е тръгнало от Русе. Така че, нека си пожелаем в скоро време да посрещнем Фестивала и в нашия красив крайдунавски град.

Подробности около моята лекция можете да намерите тук: https://milenadankovakreya.com/festival-zdravei-zdrave/
КРЕЯ

Общо
Осмо издание на Фестивала Здравей, Здраве се проведе в Пловдив
Заглавие
Осмо издание на Фестивала Здравей, Здраве се проведе в Пловдив
Описание
Провежданият вече по традиция Фестивал на здравето "Здравей, Здраве" под тепетата в Пловдив приключи успешно. Като един от участниците-лектори искам да споделя, че организаторите определено се бяха постарали.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker