Новини

Oтделението по трансфузионна хематология с модерно оборудване и апаратура

Обновено е със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства

Вече има възможност едновременно да бъдат обслужвани по трима кръводарители.
Около 300 000 лева е дарението, вложено в отделението, което се намира в сутерена в ДКЦ-1.

Новото отделение по трансфузионна хематология в Университетска болница „Канев“ – Русе, бе тържествено осветено от митрополит Наум. То е изцяло обновено със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства на събитието.
Около 300 000 лева е дарението, вложено в отделението, което се намира в сутерена в ДКЦ-1. Новият дом на Хематологията впечатлява не само с уютната си обстановка, но и с модерно оборудване и апаратура. Вече има възможност едновременно да бъдат обслужвани по трима кръводарители.
Завеждащият отделението д-р Биляна Цветанова и целият персонал са изключително благодарни на Игнат Канев и неговото семейство за благотворителния жест. Председателят на Съвета на директорите в УМБАЛ „Канев“ д-р Йосиф Новаков връчи благодарствен адрес на дарителя, като не забрави да спомене и за широките сърца на съпругата и дъщерите му.
Самият Игнат Канев бе силно развълнуван да види какво е сътворено чрез неговия благотворителен жест и да усети искреното уважение към него и семейството му от персонала на болницата и от останалите гости на събитието. Канев сподели, че за него е удоволствие да помага и ще продължи да го прави и в бъдеще.
Както е известно, големият строителен предприемач от Канада, за втори път дарява средства на Университетската болница в Русе. По-рано със средства на фондация „Игнат Канев“ бе изцяло обновено детското отделение на болницата. Преди това Игнат Канев спонсорира изграждането на Канев център на Русенския университет.

Oтделението по трансфузионна хематология с модерно оборудване и апаратура
Обновено е със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker