Новини

Oтделението по трансфузионна хематология с модерно оборудване и апаратура

Обновено е със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства

Вече има възможност едновременно да бъдат обслужвани по трима кръводарители.
Около 300 000 лева е дарението, вложено в отделението, което се намира в сутерена в ДКЦ-1.

Новото отделение по трансфузионна хематология в Университетска болница „Канев“ – Русе, бе тържествено осветено от митрополит Наум. То е изцяло обновено със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства на събитието.
Около 300 000 лева е дарението, вложено в отделението, което се намира в сутерена в ДКЦ-1. Новият дом на Хематологията впечатлява не само с уютната си обстановка, но и с модерно оборудване и апаратура. Вече има възможност едновременно да бъдат обслужвани по трима кръводарители.
Завеждащият отделението д-р Биляна Цветанова и целият персонал са изключително благодарни на Игнат Канев и неговото семейство за благотворителния жест. Председателят на Съвета на директорите в УМБАЛ „Канев“ д-р Йосиф Новаков връчи благодарствен адрес на дарителя, като не забрави да спомене и за широките сърца на съпругата и дъщерите му.
Самият Игнат Канев бе силно развълнуван да види какво е сътворено чрез неговия благотворителен жест и да усети искреното уважение към него и семейството му от персонала на болницата и от останалите гости на събитието. Канев сподели, че за него е удоволствие да помага и ще продължи да го прави и в бъдеще.
Както е известно, големият строителен предприемач от Канада, за втори път дарява средства на Университетската болница в Русе. По-рано със средства на фондация „Игнат Канев“ бе изцяло обновено детското отделение на болницата. Преди това Игнат Канев спонсорира изграждането на Канев център на Русенския университет.

Общо
Oтделението по трансфузионна хематология с модерно оборудване и апаратура
Заглавие
Oтделението по трансфузионна хематология с модерно оборудване и апаратура
Описание
Обновено е със средства на фондация „Игнат Канев“, а нейният патрон лично присъства.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker