Деца и родителиНовини

Нашето здраве

Нашето здраве зависи от нас
Нашето здраве зависи от нас

В края на миналата година екипът на „Здраве да е” стартира рубрика, в която ние, възрастните, се учим от децата си. Поканени са да участват всички малчугани, тийнейджъри и по-големи деца, които искат да изразят своето отношение към здравословното хранене и здравословния начин на живот като цяло. Така и най-малките ни читатели ще имат възможност да споделят своите мисли, свързани със здравето. А ние ще се вслушваме.

Рубриката започна с две статии за полезните и вредните храни на Полина Иванова от Русе. Сега продължаваме със статия на 11-годишната Дебора Александрова, която е ученичка в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ”.

 

Нашето здраве е най-важно и трябва да го пазим!

Дебора Александрова
Дебора Александрова

Може би вие ще си кажете какво знае едно 11-годишно момиченце за здравето…

Ние децата понякога знаем повече за здравословното хранене от големите, защото виждаме много лоши неща отстрани и затова си обещаваме като пораснем да не ги правим. Например, поне аз, като порасна няма да пуша, защото това убива здравето на човека, пиенето на алкохол също, вредните храни… и ако започна да ги изброявам всички, ще се наложи да издам книга.

Честно да ви кажа и аз похапвам от време на време вредни храни като дюнери, пици, чипс… преди пиех кока-кола… Но се поразрових и прочетох някои статии, че от колата и дъвките Орбит можеш да се разболееш от рак. Сега започнах много да се ограничавам от тези вредни храни и напитки. Обръщам голямо внимание на здравето си. На училище започнах да закусвам кисело мляко и плод. Моля мама да ми прави санвичи с пълнозърнест хляб. Вкъщи се опитвам да ям повече плодове и зеленчуци като портокали, мандарини, ябълки, моркови, банани и повече млечни продукти… От както започнах това хранене се чувствам много добре и по-рядко боледувам.

Моля ви и вие да опитате да се храните здравословно, за да се чувствате добре, да живеете пълноценно и да бъдете добър пример за нас, подрастващото поколение.

Дебора Александрова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker