Новини

Открит урок по акробатика и йога днес за деца и родители

Инициативата на АК „Локомотив-Русе” показва един различен начин за здравословно и успешно общуване между тях

Йога за деца и родители.
Открит урок по акробатика и йога за деца и родители организира днес в своята зала акробатичен клуб „Локомотив-Русе”.

Открит урок по акробатика и йога за деца и родители организира днес в своята зала акробатичен клуб „Локомотив-Русе”. Събитието започва в 10 часа с лекция на Гергана Моллова, бивша състезателка по спортна акробатика и преподавател по гимнастика и йога.
В открития урок ще вземат участие деца на възраст 6 до 13 години и техните родители. Те ще се запознаят с връзката между движението, духа и здравето, ще научат на какво ни учи спортът. Гергана Моллова ще изнесе основен урок по йога и покаже на малчуганите и техните родители някои йога упражнения. Освен това ще проведе тренировка по акробатика.
Инициативата деца и родители заедно да бъдат запознати с йога не е нова. Това е една различна практика, която дава възможност на децата и възрастните да открият един интригуващ път един към друг. Тя насърчава общуването между тях, като същевременно развива познанията им как да се грижат за тялото си, да съхраняват здравето си. Йога за родители и деца учи родителите да бъдат по-разбиращи децата си и да се опитват да гледат през техните очи, а децата да опознаят тялото си, да разбират и овладяват емоциите си, да общуват по позитивен начин чрез движение и игра. И за едните, и за другите йога предлага възможност за постигане на баланс между ума и тялото, който е в основата на здравата и уверена личност.
Откритият урок по акробатика и йога е част от проекта на спортния клуб „Акробатика и здраве”, финансиран от общинската фондация „Русе – град на свободния дух” в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“. С тази инициатива клубът открива спортната учебна година.

Общо
Открит урок по акробатика и йога днес за деца и родители
Заглавие
Открит урок по акробатика и йога днес за деца и родители
Описание
Инициативата на АК „Локомотив-Русе” показва един различен начин за здравословно и успешно общуване между тях.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker