Новини

Откриха спортни площадки в Тетово и Мартен

Догодина сградата на детската градина „Райна Княгиня“ ще се превърне в енергийно ефективна

Детска площадка, кът за отдих и спортно игрище зарадваха жителите на село Тетово.
Детска площадка, кът за отдих и спортни площадки зарадваха жителите на село Тетово.

Детска площадка, кът за отдих и спортно игрище зарадваха жителите на село Тетово. Кметът Невяна Атанасова заяви, че площадката е изградена с общи усилия и доброволен труд на мястото на дива орехова гора. На откриването присъства и Пламен Стоилов.
Детската площадка и новоизградения кът за отдих с шах на открито възлизат на 12 500 лева. Финансирането за тях е осигурено по Програмата за малките населени места на Община Русе. Многофункционалната спортна площадка за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса и фитнес на открито е изградена по Програмата за управление на дейностите по опазване на околната среда и е на стойност 10 000 лева. Атракция за децата на Тетово беше присъствието на треньора на „Дунав 8806“ Георги Божков, капитана на отбора Зорница Костова и съотборничката й Маргарита Илиева. Баскетболистките направиха демонстрация и зарадваха малки и големи.
Кметът на селото благодари за съдействието на народния представител Пламен Нунев и на кмета Пламен Стоилов. „За центъра на Тетово могат да ни завиждат вече много населени места“, каза още Атанасова.
Русенският градоначалник от своя страна отбеляза, че промяната в селото е видима. „Тетово е различно, селото се променя и става все по-добро място за живеене. Имате активен кмет в лицето на Невяна Атанасова, която може да разчита на пълната ми подкрепа“, допълни още Стоилов. Той се ангажира ежегодно за малките населени места да бъдат удвоявани средствата от бюджета на Общината. Така догодина Тетово ще разполага с 25 000 лева за инфраструктурни обекти. Наскоро в читалището е била монтирана климатична система, а през 2016-а е предвиден и ремонт на покрива. От 1 октомври съществено ще се понижи и цената на питейната вода в населеното място, кедин голям проблем за тетовчани до сега.
В Мартен също беше открита детска площадка, реализирана по ПУДОООС, в двора на ОДЗ „Райна Княгиня“. Модерните детски съоръжения са на стойност 5 000 лева по проект „Растем и играем сред чиста и зелена природа“. Другият проект, който беше открит и реализиран по Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда е „Спортна площадка за децата на град Мартен“. Изграденото игрище е осветено и е на стойност 10 000 лева. Монтирано е алейно осветление и в парка, където се намира спортният комплекс.
През последните месеци в Мартен бяха подменени още автобусните спирки по проект, финансиран по Програмата за развитие на малките населени места на стойност 15 000 лева.
Кметът Пламен Стоилов изказа своята признателност към министър Десислава Танева. „Името й ще остане в историята на Русе, защото тя ни върна Лесопарка, Западен парк „Приста“, Чифлишкото езеро и Русе ще има атрактивни зони за спорт и отдих“, споделя още Стоилов. Той благодари на Министъра на земеделието и храните от името на всички русенци. Кметът допълни, че догодина сградата на детската градина „Райна Княгиня“ ще се превърне в енергийно ефективна – санирана и с нова дограма, както и че средствата за малките населени места ще бъдат увеличени, за да може Мартен и останалите населени места в общината да се развиват и променят към по-добро.

Общо
Откриха спортни площадки в Тетово и Мартен
Заглавие
Откриха спортни площадки в Тетово и Мартен
Описание
Догодина сградата на детската градина „Райна Княгиня“ ще се превърне в енергийно ефективна.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker