Новини

Над 1000 колоездачи са се възползвали от „ВелоВитоша” на Лидл

Лидл България обещават да развиват инциативата и догодина

Над 1000 колоездачи са се възползвали от „ВелоВитоша” на Лидл.
Над 1000 колоездачи са се възползвали от „ВелоВитоша” на Лидл.

За четвърта поредна година Лидл България организира безплатната автобусна Зелена линия „ВелоВитоша”. Над 1000 колоездачи са се качили в планината в периода от 5 юли до 28 септември 2014 г.. Инициативата, организирана и финансирана от една от най-големите вериги магазини е приета от велосипедистите в столицата и много от тях са се възползвали от възможността да практикуват любимото си занимания.
Лидл България открива пред столичани възможността да прекарат почивните си дни в планината, като им подсигурява безплатни автобуси до Витоша и обратно, а тази година търговската верига успява да осигури автобусна линия, специално предназначена за хора с колела. От фирмата споделят, че към инициативата има огромен интерес – от откриването на Зелена линия „Витоша“ до момента от превоза до планината са се възползвали над 30 000 човека.
От Лидл България споделят, че се радват, че за поредна година са успели да направят Витоша по-достъпна за жителите на София. Те също така съобщават, че се радват, че новата инициатива, която са поели за велосипедистите, се е приела изключително добре от гражданите, което пък дава стимул на организаторите да продължават да я развиват“.
Зелената линия „Витоша“ и „ВелоВитоша“ са една от малкото алтернативи за качване на Витоша и единственият безплатен вариант – адекватен отговор на завишения интерес на все повече хора да посещават планината, казват от Лидл България. Двата проекта са част от зелената политика на немската верига, като с инициативата от компанията заявяват, че спомагат и за намаляването на трафика от лични автомобили към Витоша, което, от своя страна щади природата.
След като успешно закриха сезона в първите дни на октомври, от Лидл обещават да развиват инициативата и през следващата година.
Lidl е една от най-големите вериги магазини за хранителни стоки в Европа – част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на XX-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Общо
Над 1000 колоездачи са се възползвали от „ВелоВитоша” на Лидл
Заглавие
Над 1000 колоездачи са се възползвали от „ВелоВитоша” на Лидл
Описание
Лидл България обещават да развиват инциативата и догодина
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker