Начало - Новини - Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

В Община Русе се проведе среща, част от проект „Национална кампания за пациентски политики“ на Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето“. Проектът се изпълнява в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствени организиации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
На срещата присъстваха председателят на Конфедерацията г-н Петко Кенанов, зам.-председателят г-жа Диана Хаджиангелова и г-жа Мариела Личева – директор на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе.
Провелата се среща е част от националната кампания, която ще се проведе във всички 28 областни града в страната. Целта е представяне на приоритетните области пред местната власт, около които се консолидираха 34 пациентски обединения в Европа, членове на Европейски пациентски форум: www.eu-patient.eu.
Г-н Кенанов сподели, че проектът на Национално пациентско обединение е разделен на две части. В първата си част той цели информиране на пациентите за правата им и как да ползват медицинска помощ, заплатена от Здравната каса. Във втората част, членовете на Конфедерацията провеждат улични акции, в които контактуват директно с гражданите, говорят за правата на пациентите и проучват тяхното мнение за необходимостта от единен закон за правата на пациентите. Такава улична акция ще се проведе и в Русе, утре, на площад „Свобода“, пред Общината, и ще продължи през целия ден.

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе
В Община Русе се проведе среща, част от проект „Национална кампания за пациентски политики“ на Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето“.

Коментари

Преминете на горе