Новини

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

Кампания за пациентски политики се проведе в Русе
Кампания за пациентски политики се проведе в Русе

В Община Русе се проведе среща, част от проект „Национална кампания за пациентски политики“ на Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето“. Проектът се изпълнява в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствени организиации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
На срещата присъстваха председателят на Конфедерацията г-н Петко Кенанов, зам.-председателят г-жа Диана Хаджиангелова и г-жа Мариела Личева – директор на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе.
Провелата се среща е част от националната кампания, която ще се проведе във всички 28 областни града в страната. Целта е представяне на приоритетните области пред местната власт, около които се консолидираха 34 пациентски обединения в Европа, членове на Европейски пациентски форум: www.eu-patient.eu.
Г-н Кенанов сподели, че проектът на Национално пациентско обединение е разделен на две части. В първата си част той цели информиране на пациентите за правата им и как да ползват медицинска помощ, заплатена от Здравната каса. Във втората част, членовете на Конфедерацията провеждат улични акции, в които контактуват директно с гражданите, говорят за правата на пациентите и проучват тяхното мнение за необходимостта от единен закон за правата на пациентите. Такава улична акция ще се проведе и в Русе, утре, на площад „Свобода“, пред Общината, и ще продължи през целия ден.

Общо
Кампания за пациентски политики се проведе в Русе
Заглавие
Кампания за пациентски политики се проведе в Русе
Описание
В Община Русе се проведе среща, част от проект „Национална кампания за пациентски политики“ на Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето“.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker