Новини

Пациентите в „Софиямед“ ще се доверяват вече на психолог

Новата услуга е в помощ на болните и ще се извършва от компетентни специалисти

Пациентите в „Софиямед“ ще се доверяват вече на психолог.
Пациентите в „Софиямед“ ще се доверяват вече на психолог.

Нова консултативна услуга вече могат да се възползват всички пациенти, които се лекуват в УМБАЛ „Софиямед“. Болните ще имат право на психолог. Услугата се въвежда след специално анкетно проучването сред пациентите на болницата, които са коментирали при изписването си, че биха желали да могат да разговарят с компетентно лице по време на болничния си престои, с което да споделят как се чувстват емоционално и да бъдат посъветвани как да избегнат стреса.
„Обикновено в стресова ситуация човек трудно може да се адаптира и то за сравнително краткото време, което предполага например една хоспитализация, свързана с каквато и да било хирургична или друга интервенция. Но има и друг момент, не малко хора изпаднали в подобна ситуация мобилизират целия си потенциал и проблемът идва по-късно, тогава, когато стресът отмине. Но определено дори и пациент, който се оперира планово от херния може да има нужда от психологична помощ, защото и той изпада в състояние на стрес – нова, болнична обстановка, операционна, лекари. Така че и тук ние-професионалистите сме насреща, ако възникне подобна нужда. Важно е роднините на починал пациент също сами да осъзнаят ползите от подобна консултация, тъй като в такива свръх стресови ситуации психиката реагира понякога и по непредсказуем начин“, коментира Ивана Генова- един от психолозите, които вече осъществяват консултациите.
Важно е хората да търсят помощ или информация от специалист навреме, а не да чакат симптомите да се задълбочат и да доведат до по-сериозни заболявания на психиката. Да не се информират единствено от форумите,а от специалистите.
До момента подобни консултации от психолог в УМБАЛ „Софиямед“ се предлагаха основно на пациентките от АГ Клиниката, поради нарастващия брой на родилките, търсещи компетентна помощ при първи симптоми на следродилна депресия.
От новата услуга за психологично консултиране вече могат да се възползват всички пациенти на лечебното заведение.

Общо
Пациентите в „Софиямед“ ще се доверяват вече на психолог
Заглавие
Пациентите в „Софиямед“ ще се доверяват вече на психолог
Описание
Новата услуга е в помощ на болните и ще се извършва от компетентни специалисти
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker