Начало - Медицината - Пациенти с травми и отоци търсят облекчение в „Медика Експерт“

Пациенти с травми и отоци търсят облекчение в „Медика Експерт“

Екипът на Медицински център „Медика Експерт” може да се похвали с най-модерната и най-съвременната апаратура

Екипът на Медицински център „Медика Експерт” може да се похвали с най-модерната и най-съвременната апаратура, която се справя с различни травми и отоци

Над 6000 души, основно от Русе са посетили през миналата година физиотерапевтичните кабинети на Медицински център „Медика Експерт”. В тях, помощ търсят основно пациенти с отоци, след травми, заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични увреждания (радикулити, плексити, инсулти). Екипът е търсен от широка възрастова група – от няколко дневни бебета до възрастни хора, гонещи 100 години.
Проблемите с опорно-двигателния апарат се изразяват основно в болка, ограничено движение, нарушена походка, болки в кръста или затруднени дейности от ежедневния живот, особено ако е засегната дясната ръка.
„Нашите методи са алтернатива на медикаментозното лечение. Обикновено пациентите имат назначена медикаментозна терапия от личния лекар или други специалисти. Ние предлагаме допълнение към тази терапия с физикални фактори, които подобряват кръвоснабдяването в болезнената област и по този начин организма по-бързо се излекува. Понякога се прави комбинация между медикаментозна терапия с различни обезболяващи гелове. С помощта на физиотерапевтичните апарати, геловете се вкарват в дълбочина и така достигат до болезненото място без да натоварват целия организъм, както това се случва ако се приема лекарство”, коментира д-р Велина Димитрова, която е специалист по физикална и рехабилитационна медицина. Тя уточни, че курсът на лечението е различен. Той протича между 7 и 10 дни. Процедурите се правят в поне пет дни, като се прави комбинация между 2 или 3 апарата за по-добро действие.

От скоро в лечебното заведение разполагат с нов апарат за дълбока осцилация

От скоро в лечебното заведение разполагат с нов апарат за дълбока осцилация

Екипът на Медицински център „Медика Експерт” може да се похвали с най-модерната и най-съвременната апаратура.
От по-новите е магнитното легло, което може да хване цялото тяло едновременно. От скоро в лечебното заведение разполагат с нов апарат за дълбока осцилация.
Самият метод на лечение е нов за Русе. При него с помощта на апарат, тъканите вибрират в дълбочина чрез електростатично поле. Самата процедура се усеща като лек масаж, но проникването в кожата и мускулите е до 6 см, допълва д-р Велина Димитрова. Тя уточни, че апарата се използва при доста спортисти в световен мащаб. Ефектът, който се постига след дълбоката осцилация е намаляване на болката. Апаратът действа противовъзпалително, спомага за намаляване на отока и има анти-фиброзен ефект. Наред с това подобрява на качеството на тъканите и помага за детоксикация на организма. С апарата се постига по-бързото зарастване на рани, получава се облекчение и при остра болка.

Пациенти с травми и отоци търсят облекчение в „Медика Експерт”
Помощ търсят основно пациенти с отоци, след травми, заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични увреждания

Коментари

Преминете на горе