Новини

Местят педиатрията на 9-я етаж на Хирургическия блок

На мястото на старото детско пък ще се отрие отделение за кожно-венерически болести

На 9-я етаж ще се разкрият легла за специални грижи за новородени с разлина степен на недоносеност или с ниско тегло при раждането.
На 9-я етаж ще се разкрият легла за специални грижи за новородени с разлина степен на недоносеност или с ниско тегло при раждането.

Деветият етаж на Хирургическия блок и операционната на партера са предмет на сложна имотна рокада. Те ще бъдат извадени от капитала на комплексния онкологичен център и записани в капитала на МБАЛ-Русе. След като това се случи, те ще се ползват от болницата за настаняване на отделението по педиатрия. На 9-я етаж ще се разкрият легла за специални грижи за новородени с разлина степен на недоносеност или с ниско тегло при раждането. Там ще се преместят и недоносените деца от дом „Майка и дете” след закриването му. Сегашната операционна пък ще се превърне в приемна.
В осводените от педиатрията помещения на многопрофилната болница пък ще се открие отделение по кожно-венерически болести. Както е известно, това се налага, защото Кожно-венерическият комплекс вече е закрит и е в процес на ликвидация.
Помещенията на 9-я етаж на Хирургическия блок и операционната на партера в момента са в процес на съдебен спор, тъй като като те са вписани едновременно в капитала и на Онкото, и на болницата. С решение на Русенския окръжен съд от 16 октомври обаче магистратите признаха имотите като част от активите на Онкологичния център. По инициатива на кмета Пламен Стоилов обаче се състоя среща между ръководствата на МБАЛ и КОЦ, на която страните се съгласиха спорните имоти да преминат в капитала на болницата. Решението на съда може да се обжалва, но какъвто и да е изходът на делото, ако общинските съветници одобрят имотната рокада, проблеми няма да има.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker