Новини

Пламен Бобоков: Спортната зала на Русе е обречена на успех

„Булстрад Арена” е уникална- събира до 8000 души и е оборудвана с последната дума на техниката

Пламен Бобоков: Спортната зала на Русе е обречена на успех.
Пламен Бобоков: Спортната зала на Русе е обречена на успех.

Убеден съм, че залата е обречена на успех, казва пред вестник „Утро” бизнесменът Пламен Бобоков, който заедно с брат си Атанас Бобоков е основният частен инвеститор в уникалната спортна зала на Русе „Булстрад Арена”, в навечерието на нейното официално откриване, което е днес.
Пред най-популярния русенски вестник собственикът на „Приста ойл” споделя увереността си, че чрез това съоръжение Русе ще върне старата си слава на културен и икономически център и ще се превърне привлекателно място за наши и чужди туристи.
Бобоков изтъква, че най-големият й недостатък- отдалечеността от София, може да се предимство, защото само на 60 км. се намира Букурещ. В румънската столица имат две зали, доста по-стари и с далеч по-малък капацитет от нашата. Най-голямата разполага с 3000 места, докато ние имаме 5100 седящи, като на концерт те могат да достигнат до 8000, подчертава той.
Впрочем „Булстрад Арена” има и други екстри, които я правят предпочитан обект. Тя разполага с малка конферентна зала, пресцентър, 6 луксозни ВИП ложи, обслужващи помещения, основната зала е многофункционална, има два подземни тренировъчни терена с голяма височина, които дават големи възможности…Осветлението на залата е от последно поколение, озвучаването и акустиката й са на висота, която може да удовлетвори и най-големите изисквания, което позволява в нея да се изнасят концерти на световно ниво. Освен с всички технически екстри, последна дума на модерните технологии, залата разполага и с 40 дка подземен паркинг на три нива и с възможност да побере 1000 автомобила, а това е предимство при провеждането на мащабни събития.
Голям плюс е нейният мениджърски екип- Борислав Велков и Иван Драндийски, които са специализирали мениджмънт в областта на културата, забавленията и спорта в САЩ и Великобритания.
„Булстрад Арена” е резултат на публично-частно партньорство, в което частният инвеститор държи мажоритарният дел от 51 %, а Общината Русе – останалите 49 %. .
На практика русенската зала е единствената частна зала в България. Това ни прави отговорни за нейното управление, подчертава Пламен Бобоков. Амбицията на екипа е залата да започне да връща висящите си дългове и да се самоиздържа. „Нашият ангажимент, моят и на брат ми, към Община Русе и към обществеността е не само да построим залата, а и тя да функционира, да я издържаме…”- споделя бизнесменът пред „Утро”. А че това е така, се вижда от вече наситения с интересни събития културен календар на „Булстрад Арена”. Колко и какви са, всеки може да види, ако влезе в сайта www.bulstradarena.com.
Като към всяко публично-частно партньорство у нас, така и към проекта за залата имаше и продължава да има много подозрения към частния инвеститор. В интервюто Пламен Бобоков споделя: „Страшно съм се забавлявал, когато до мен достигнаха слухове, че сме откраднали 60 милиона от общината – нещо, за което ще са необходими поне 600 години.” И за да опровергае несъстоятелните приказки, обяснява, че общата стойност на залата е 34, 4 млн. лева, от които 32,4 млн. лева са осигурени от него и брат му. Половината от тях, около 16,4 млн. лева, били лични средства, а останалите – банкови кредити, които те трябва да връщат. Участието на Община Русе е в размер на 2 млн. лв. под формата на отстъпено право на строеж и незавършено строителство.
Що се отнася до 9-те милиона държавна помощ, от които 1,8 милиона са ДДС, върнато на държавата, бизнесменът обяснява, че те са отпуснати на Община Русе за закупуване на подземните гаражи. При това въпросните гаражи, така както са незавършени, били оценени на 14 млн. лева по оценки на две оценяващи компании, поръчани от Община Русе. Просто икономическата ситуация беше такава, бяхме притиснати до стената, тъй като нямаше финансиране, с което да продължим строителството- така обяснява Пламен Бобоков продажбата под себестойност на гаражите, като си дава сметка за коментарите, признавайки колко е огорчен от хейтърството, което се шири в социалните мрежи. Онова, което добавя в тази връзка е, че този труден проект е нямало как да се случи без съдействието на Община Русе, без далновидното управленско решение на кмета Пламен Стоилов в един сериозен критичен момент и без подкрепата на три поредни правителства- две на Бойко Борисов и на Пламен Орешарски..
Не случайно днес за откриването на залата има толкова силно правителствено присъствие начело с премиера Борисов.

Общо
Пламен Бобоков: Спортната зала на Русе е обречена на успех
Заглавие
Пламен Бобоков: Спортната зала на Русе е обречена на успех
Описание
„Булстрад Арена” е уникална- събира до 8000 души и е оборудвана с последната дума на техниката.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker