НовиниХранене и спорт

Пламен Стоилов свали 12 килограма със спорт и здравословно хранене

Русенският градоначалник не пие алкохол, не пуши, набляга на сурови плодове и зеленчуци, пилешко и млечни храни

Пламен Стоилов
Пламен Стоилов

На днешния 4 април кметът Пламен Стоилов е рожденик. Навършва 52. Време за празнуване, време за равносметка и за нови планове. Градоначалникът признава, че през последната една година е свалил цели 12 килограма. Със спорт и здравословно хранене. Как точно е постигнал такъв резултат и защо е променил възгледите си за храненето из основи – отговорите от самия Пламен Стоилов.

–          Г-н Стоилов, кога и как решихте да се захванете със здравословен начин на живот?

–          Когато човек навърши 50 години, трябва да помисли и за здравето си. Аз цял живот съм спортувал, но когато влязох в тази сграда се отдадох само на работа – 7 дни в седмицата. Още като областен управител сложих очила, после се оказа, че имам висока кръвна захар и лош холестерол, а бях качил и килограми. Едва тогава се замислих, че трябва да съм добре здравословно, за да съм достатъчно работоспособен.

–          В какво се състои промяната на менюто Ви?

–           Не си позволявам никакви мазни храни. Наблягам на плодове и зеленчуци, повече салати, пилешко и млечни продукти. Никакви газирани напитки, никакъв алкохол концентрат, само вино понякога. А цигарите ги спрях от раз.

–          И с това меню свалихте 12 килограма за година?

–          Най-важното е да си купиш кантар и да се теглиш всеки ден… /смее се/. Да, със здравословни храни и с ежедневни физически натоварвания. Физическата активност е важно допълнение към правилната диета, ето защо денят ми винаги започва със спорт. Но добрата форма не се постига за един ден, а постепенно. Освен това упражненията са съчетани с веднъж седмично – разходка сред природата. Някои хора знаят, че аз съм ловец от дълги години. Не ми е важно обаче да убия животно, а да се понатоваря физически.

–          Колко килограма тежите сега?

–          Ще Ви кажа първо колко тежах през април 2013 година – 85 килограма. В момента съм 73.

–          Споменахме за спорт, за салати и пилешко, а какви плодове обичате?

–          Най-различни. Предпочитам цитрусите, заради съдържанието на витамини в тях.

–          През тази една година какво се промени за Вас?

–          При темпото понеделник – неделя на работа, първоначално доста се изморявах. След като преодолях здравословните проблеми и умората, сега се чувствам перфектно, а физическата ми активност е такава, каквато е била на 30 години.

Въпросите зададе Мария Иванова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker