Новини

Пламен Стоилов: Насилието над жени е престъпление!

Кметът Пламен Стоилов подкрепи Националната кампания „Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!”
Пламен Стоилов подкрепи Националната кампания „Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!”

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов подкрепи Националната кампания „Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!”, която се проведе в крайдунавския град. Конференцията се организира от зам.-председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент г-жа Мария Габриел, която води мащабна кампания срещу насилието над жените и успява да повиши информираността на обществото по този сериозен проблем. Резултатът е по-силно ангажиране на отговорните институции.
„Насилието над жени е престъпление, което с общи усилия можем да преборим! Щастлив съм, че в тази кампания се включват личности като Валентин Йорданов, бате Енчо, Богдан Донев, които са новите посланици на борбата ни с насилието. Защото само заедно можем да продължим да излъчваме сила и да се противопоставим на това явление“, заяви кметът Стоилов в началото на срещата.
Модератори на конференцията бяха народният представител Светлана Ангелова, Геновева Тишева от Фондация „Български център за джендър изследвания“ и Катя Кръстанова от Фондация „Асоциация Анимус“. Събитието беше уважено от Ирит Лилиан, посланик на Израел в България.

Общо
Пламен Стоилов: Насилието над жени е престъпление!
Заглавие
Пламен Стоилов: Насилието над жени е престъпление!
Описание
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов подкрепи Националната кампания „Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!”
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker