Деца и родителиНовини

Пламен Стоилов: Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли

Ще осигурим медицински специалисти за всеки здравен кабинет в детските градини и училищата в община Русе, каза още Стоилов

Пламен Стоилов
Пламен Стоилов

В новата управленска програма на кандидата за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов е планирано изграждането на нова детска ясла в кв. “Родина-1” с капацитет от 6 яслени групи, една от които – за деца в кърмаческа възраст и 2 нови яслени групи към Детска ясла № 6, в бившата сграда на Дома за медико-социални грижи – Русе.
Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли, като поетапно ще обновим обзавеждането на яслените групи – всяка година ще подновяваме обзавеждането и оборудване на една яслена група. Ще ремонтираме нефункциониращия от 15 години детски басейн в Детска ясла № 16, което ще направи възможно провеждането на водно-закалителни процедури, така както направихме в 8-а ясла“, заяви Пламен Стоилов.

Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли, каза Стоилов
Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли, каза Стоилов

По думите на кандидата за кмет, през следващите 4 години ще бъде въведена система за електронно заплащане на таксите за детските ясли. Ще бъде разкрит медико-социален център за долечение и рехабилитация на деца, чийто басейн ще може да се ползва за плуване и водни процедури и нов пункт за предоставяне на храна от Детска млечна кухня в кв. „Възраждане”. Реализирането на програма „Асистирана репродукция“ продължава, като ще бъдат осигурени средства за подпомагане на повече двойки с репродуктивни проблеми в Община Русе.
Г-н Стоилов каза, че ще бъдат осигурени безплатни прегледи за всички активно спортуващи деца и ученици до 18 г., както и медицински грижи в спортните комплекси „Локомотив“, „Ялта“ и „Дунав“, както и средства за функционирането на двата здравни кабинета в кв. “ДЗС” и кв. “Образцов чифлик”. Той допълни, че Община Русе ще осигури медицински специалисти за всеки здравен кабинет в детските градини и училищата в Община Русе, инвестирайки в повишаване на професионалната квалификация на работещите медицински специалисти в общинско здравеопазване – детски ясли и здравни кабинети.

Пламен Стоилов: Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли
В новата управленска програма на кандидата за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов е планирано изграждането на нова детска ясла в кв. “Родина-1” с капацитет от 6 яслени групи, една от които – за деца в кърмаческа възраст и 2 нови яслени групи към Детска ясла № 6, в бившата сграда на Дома за медико-социални грижи – Русе
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker