Новини

Платформа събра производители и потребители на едно място

Смисълът е да се помогне на българското производство и да похапваме чисто отгледана храна

Мартин, Явор и Радослав създават една лесна за използване и в същото време изключително полезна платформа.
Мартин, Явор и Радослав създават една лесна за използване и в същото време изключително полезна платформа в помощ на производители и потребители.

От скоро в интернет пространството има сайт,  който събира потребители и производители. Така с няколко кликвания на мишката можете да се сдобиете с пресни, екологично чисти български продукти. Тази уникална платформа е дело на трима приятели, обединили своите интереси и възможности. Единият -Радослав, е софтуерен специалист, а другите двама – Мартин и Явор, се занимават със земеделие и животновъдство.
За радост, русенци също могат да се възползват от добрата идея и да изберат за трапезата си чрез сайта екологична и чиста храна. За да се случи това,ще им помага едно дребничко, но много позитивно и разтропано момиче – Мария Стоянова, координатор  на Хранителен кооператив- Русе.

Мария е голям любител на природата, силно запалена по екологичния начин на живот и отдавна помага на свои приятели да се хранят по-здравословно, като ги свързва с производители на чисти продукти.  Един ден Явор се свързва с нея и й излага идеите си. Тогава тази платформа още е само проект, но той вярва в него, а русенката също вижда добрите му възможности.

Преди около месец Явор отново се свързва с Мария. Този път, за да й съобщи, че неговото „бебче” вече е готово и работи. Казва се Papaio.com. Идва от бабиното „Папай!” и е символ на качествено произведена домашна храна. Мария вярва, че сайтът ще има успех, защото е създаден с единствената цел да е в услуга на хората. Смисълът е да се помогне на българското земеделие и животновъдство, на българския производител и не на последно място – всички ние да можем да се храним с домашна и чисто отгледана храна.
За да влезете в Рараio, е необходимо първо да се регистрирате в сайта, след което трябва да изберете като какъв – потребител или производител. В платформата следващата стъпка е да си изберете към кой кооператив ще се присъедините, а ако няма такъв, много лесно можете да създадете свой собствен и да станете негов координатор.
Работата се движи основно от координаторите – те създават новите поръчки, като изпращат покани на производителите. Производителят я одобрява /включва дата, час, доставка, количества и др./, тя става активна поръчка и потребителят може да си поръчва. В поръчката е описано всичко. Производителите при своята регистрация попълват асортимента, с който разполагат, като имат опцията да променят един продукт на активен или неактивен.

За още информация посетете сайта на Papaio.com, а повече за историята на тримата приятели може да прочетете в Ogledai.se – 

Общо
Платформа събра производители и потребители на едно място
Заглавие
Платформа събра производители и потребители на едно място
Описание
Смисълът е да се помогне на българското производство и да похапваме чисто отгледана храна.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker