Деца и родителиНовини

Важни точки в човешкото тяло

В поредицата ни свързана със здравето през погледа на нашите деца, този път ще прочетете статия за Важни точки от човешкото тяло. Материалът е на 11-годишната , която е ученичка в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ”.

Важни точки в човешкото тяло

Над 1000 важни точки има в човешкото тяло
Над 1000 важни точки има в човешкото тяло

Знаете ли колко важни точки има в човешкото тяло? Позаинтересувах се малко и открих информация, която може да ви е интересна. Ще обясня на първо място какво е точка. Тя представлява чувствителна зона на повърхността. Както всички знаете сега на мода са пиърсингите. Те са изключително вредни за тези точки и засягат организма и човешкото тяло. А в него има над 1000 точки. Сега ще ви запозная  с някои от най-важните:

Dokko  –  Това е точка, която се намира зад ухото. Нежното й стимулиране  се използва за освобождаване  от стрес. Намира се точно там, където се свързват черепа и челюстта. За повечето хора това е точка на външната издутина.

 Hichu –  Тази точка е също много важна, защото трахеята минава точно под повърхността й. Намира се там, където шията и гърдите се срещат. Точно под адамовата ябълка.

Kote  – Тази точка се намира точно на вътрешната страна на лакътя, при свивката. При манипулация на тази точка може да намалите гнева. Намирането й става по-лесно, като натиснете силно и за кратко, за да установите къде е болката.

Uchi Kuro Bushi – Тази точка се намира близо до стъпалото и глезена. То е в костната издутина на вътрешната страна долу на глезена.

Точка върху дланта – Тя се намира между палеца и показалеца. Стимулирането й може да помогне за облекчаване на болки в гърба, главата и други зони.

Общо
Важни точки в човешкото тяло
Заглавие
Важни точки в човешкото тяло
Описание
В поредицата ни свързана със здравето през погледа на нашите деца, този път ще прочетете статия за Важни точки от човешкото тяло.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker