Начало - Деца и родители - Важни точки в човешкото тяло

Важни точки в човешкото тяло

В поредицата ни свързана със здравето през погледа на нашите деца, този път ще прочетете статия за Важни точки от човешкото тяло. Материалът е на 11-годишната , която е ученичка в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ”.

Важни точки в човешкото тяло

Над 1000 важни точки има в човешкото тяло

Над 1000 важни точки има в човешкото тяло

Знаете ли колко важни точки има в човешкото тяло? Позаинтересувах се малко и открих информация, която може да ви е интересна. Ще обясня на първо място какво е точка. Тя представлява чувствителна зона на повърхността. Както всички знаете сега на мода са пиърсингите. Те са изключително вредни за тези точки и засягат организма и човешкото тяло. А в него има над 1000 точки. Сега ще ви запозная  с някои от най-важните:

Dokko  –  Това е точка, която се намира зад ухото. Нежното й стимулиране  се използва за освобождаване  от стрес. Намира се точно там, където се свързват черепа и челюстта. За повечето хора това е точка на външната издутина.

 Hichu –  Тази точка е също много важна, защото трахеята минава точно под повърхността й. Намира се там, където шията и гърдите се срещат. Точно под адамовата ябълка.

Kote  – Тази точка се намира точно на вътрешната страна на лакътя, при свивката. При манипулация на тази точка може да намалите гнева. Намирането й става по-лесно, като натиснете силно и за кратко, за да установите къде е болката.

Uchi Kuro Bushi – Тази точка се намира близо до стъпалото и глезена. То е в костната издутина на вътрешната страна долу на глезена.

Точка върху дланта – Тя се намира между палеца и показалеца. Стимулирането й може да помогне за облекчаване на болки в гърба, главата и други зони.

Важни точки в човешкото тяло
В поредицата ни свързана със здравето през погледа на нашите деца, този път ще прочетете статия за Важни точки от човешкото тяло.

Коментари

Преминете на горе