Новини

Русенските младежи от център „Любов“ се подобряват

Вирусната инфекция е изключена, чакат се микробиологичните резултати

Д-р Новаков
Шестте момчета и момичета от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“, които вчера постъпиха в Инфекциозното отделение на русенската болница, вече са в по-добро състояние.

Шестте момчета и момичета от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“, които вчера постъпиха в Инфекциозното отделение на русенската болница, вече са в по-добро състояние.   Те бързо са стабилизирани, високата им теремпература, повръщането и обезводняването им са овладяни, коментира днес зам.- председателят на Съвета на директорите на УМБАЛ- Русе д-р Йосиф Новаков.
До момента медиците са изключили вирусен причинител, съмненията са за бактериална инфекция. Очакват се резултатите от микробиологичните изследвания до края на седмицата.
След вчерашния инцидент в центъра веднага са назначени проверки на отговорните институции – РЗИ, Агенцията по безопасност на храните и Община Русе. Инспектори от Агенцията не са констатирали нарушения, но са взели проби от сутрешната закуска, след която младежите са се почувствали зле. Седмичното меню в Центъра за настаняване се изготвя по препоръка на лекар-диетолог, което е съобразено със специфичното здравословно състояние на настанените там. То се съставя от медицинско лице, отбелязват още проверяващите. В кухнята се поддържа добра хигиена и се спазени инструкциите за безопасност, твърдят още инспекторите.
Комисия от Общината обаче ще даде препоръки да се засили контролът по отношение съхранение на продуктите и за включване на персонала в обучение на тема „Безопасност на храненето“ с цел той да придобие основни знания за съхраняване и приготвяне на храните.
За да се предотвратят други подобни инциденти в бъдеще, от сега нататък всички доставчици на услуги, които предоставят хранене на потребители, трябва да спазват много стриктно правилата за съхраняване и използване на бързоразвалящите се хранителни продукти, е мнението на кмета Пламен Стоилов.

Русенските младежи в център „Любов“ се подобряват
Вирусната инфекция е изключена, чакат се микробиологичните резултати.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker