Начало - Новини - Представиха иновативно лечение на фиброма

Представиха иновативно лечение на фиброма

Лечебни заведения „Медика“ е организатор на семинара

Представиха иновативно лечение на фиброма.

Представиха иновативно лечение на фиброма.

Вчера в Русе беше открит практически двудневен семинар на тема „Лечение на фиброма чрез емболизация”. Събитието се осъществява благодарение на Лечебни заведения „Медика” – гр. Русе.
Основната цел на семинара е да запознае пациентите, медиите и общността с иновативен начин за лечение на фиброма, който ще бъде приложен за първи път в България. С този нов за страната ни метод, ще бъдат затвърдени и добрите професионални отношения, размяната на знания, опит и сътрудничество с медиците от лечебните заведения на съседна Румъния.
Сред официалните гости бяха Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и неговият заместник Станимир Станчев, Ирена Петрова – директор на Дирекция „Култура и образование” в Община Русе, д-р Таня Радулеско – директор на Дирекция „Здравеопазване” в Община Букурещ, д-р Ивелин Йоцов – управител на МБАЛ – Медика, здравни служители и др.
Областният управител Стефко Бурджиев приветства организаторите и всички присъстващи на форума, като подчерта важността на трансграничното сътрудничество между България и Румъния: „Няма как да пропусна да отбележа, че съвместната Ви работа с румънските здравни лица са още едно ясно доказателство, че великата река Дунав не ни разделя, а ни събира.” Губернаторът адмирира стимулирането на иновациите в сферата на здравеопазването, както и осигуряването на качествените услуги за всички пациенти и пожела много успехи на участниците във форума.

Представиха иновативно лечение на фиброма
Лечебни заведения „Медика“ е организатор на семинара.

Коментари

Преминете на горе