Новини

Проф. Паскалев и проф. Симеонов с консултативни прегледи в МБАЛ Медика

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ "Медика"
Двама водещи специалисти ще преглеждат в МБАЛ Медика

Двама водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията ще бъдат отново в русенската МБАЛ Медика за консултативни прегледи в края на месец февруари.

Пациенти от Русе и цяла Североизточна България ще могат да се консултират с началникът на клиниката по урология на УМБАЛ „Александровска” проф. Петър Симеонов и началника на клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска” проф. Емил Паскалев.
Прегледите при проф. Петър Симеонов и при проф. Емил Паскалев ще бъдат на 25 февруари /събота/. Консултациите са платени, и ще се проведат между 9 и 16.30 часа. Записването ще става предварително на място в Лечебното заведение, намиращо се в сградата на бившата Трета поликлиника на улица „Рига” 35 или на телефони 082 830 230 или 0885 816 090 – регистратура на МБАЛ „Медика – Русе”.

Проф. Петър Симеонов е роден на 3 декември 1953 година в Ямбол. От 1981 година до днес, работи в столичната университетска Александровска болница. 2013 година е знакова за него. През нея проф. Симеонов става началник на Клиниката по урология в Александровска болница и доктор на медицинските науки. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност „Урология“. Проф. Симеонов работи във всички области на урологията. Основен негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации.
Проф. Емил Паскалев е началник на Клиниката по нефрология и трансплантация и ръководител на Катедрата по нефрология на Медицинския университет в София, председател на Българското нефрологично дружество. Има три специалности – по нефрология, вътрешни болести и здравен мениджмънт.
Завършва медицина през 1988 г. в Плевен. От 1992 г. е лекар в Александровска болница – първоначално в Клиничния център по диализа, а след това в Клиниката по нефрология и трансплантация, в която изминава пътя от асистент до професор и шеф на клиниката.
Специализирал е бъбречна трансплантация в Мадрид (Испания), Лион (Франция) и Хановер (Германия) и хронично бъбречно заболяване и редки болести в нефрологията във Вюрцбург (Германия). Заради спецификата на работата в клиниката, научните му интереси покриват целия спектър в специалността – от консервативна нефрология, бъбречна трансплантация, диализа и усложнения при пациенти на хемодиализно лечение, временен съдов достъп за хемодиализа през имуносупресивна терапия, инструментални методи в нефрологията, усложнения на бъбречната трансплантация, хронично бъбречно заболяване, ренална анемия и се стигне до редки бъбречни заболявания.
Председател на Българското нефрологично дружество.

Проф. Паскалев и проф. Симеонов с консултативни прегледи в МБАЛ Медика
Двама водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията ще бъдат отново в русенската МБАЛ Медика за консултативни прегледи в края на месец февруари.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker