Новини

Прогестерон – приятел или враг?

Преди да започнете всякакъв вид хормонална терапия, включително Био-идентична хормонална терапия, уверете се, че сте проверили първо нивата на хормоните си

Малцина са чували за прогестерона, който е основен хормон, произведен чрез деликатната комуникация между хипофизната жлеза и хипоталамуса.
Вашите естествено произведени хормони, включващи прогестерон, не причиняват рак, но ксено-хормоните, включително ксено-естроген и ксено-прогестерон, определено са опасни.

Някои тенденции в конвенционалната медицина са трагични и опасни. Пример за това е как традиционната медицинска „мъдрост“ счита, че естествените хормони в женското тяло са вредни и дори ракови. Факт е, че естествените ви хормони са част от вашия биологичен грим (независимо дали сте мъж или жена). Не е нужно да се потискат и няма нужда да се страхуватe от тях. Вашите естествено произведени хормони, включващи прогестерон, не причиняват рак, но ксено-хормоните, включително ксено-естроген и ксено-прогестерон, определено са опасни.

Истината за естествения прогестерон
Всеки знае за естрогена и много от тях са чували за значението на проверката на „нивата на естроген“ за здравето. Малцина са чували за прогестерона, който е основен хормон, произведен чрез деликатната комуникация между хипофизната жлеза и хипоталамуса.
Защо се нуждаем от прогестерон? Както се оказва, прогестеронът е „двойник“ и е жизненоважна част от много функции в женското тяло. Прогестеронът помага на тялото да подготви яйчниците и млечните жлези за възможността от бременност. За младите жени тя подпомага много от функциите на развитието, включително развитието на гърдите.
Много е важно една жена да поддържа солиден баланс на естествен естроген към естествения прогестерон. Всъщност, ако този баланс е малко по-малък, цялата ендокринна система може да стане небалансирана и това може да засегне цялото тяло.
Откъде идва ксено-прогестеронът?
Ксенопрогестероните са съвсем друга история. Те също както ксено-естрогените, се създават чрез поглъщане на химически токсини или чрез хранителни, водни, въздушни или козметични продукти, приложени върху кожата.


Изследванията също така откриват, че излишъкът от ксено-прогестерон в организма – понеже черният дроб не може да разгради химичните му прекурсори или поради неправилна метилация – може да има също толкова висок риск от рак на гърдата, колкото ксено-естрогените.
Ето някои често срещани източници на ксено-прогестерони, които може да ви изненадат:
Хербицидите, пестицидите и някои продукти за грижа за кожата съдържат ендокринни разрушителни химикали, които могат да имитират и блокират хормонални рецепторни места, включително места за естествен прогестерон;
Търговските бои, тютюневите изделия и батериите, съдържащи кадмий, за които се установи, че увеличават производството на прогестерон в ниски нива и го понижават при по-високи дози. Изследванията, проведени в Tulane University в Ню Орлийнс, са установили, че по време на бременността при хора, високата експозиция на кадмий от майката може да доведе до ниско тегло при раждане и повишен риск от спонтанен аборт;
Някои често срещани фунгициди имат способността да регулират експресията на прогестероновия рецептор;
Могат да съдържат борови дървесни отпадъци, които взаимодействат с бактериите във водата, за да се превърнат в имитатори на прогестерона;
Животните, отглеждани за търговския пазар на месо, често получават прогестерон, за да ускорят натрупването на тегло.
Какво знаете за био-идентичен прогестерон?
Традиционните протоколи за рак ще имат жени, които имат „положителен прогестерон“ за рак на гърдата, като използват синтетични хормонални заместители като Тамоксифен или Анастрозол заедно с други конвенционални лечения за рак. Жените, които имат хормонален дисбаланс, също често им се предписват прогестини като част от конвенционалната хормонална заместителна терапия. Както при всички фармацевтични продукти, тези фармацевтични лекарства идват с някои опустошителни странични ефекти, включително рак на гърдата и сърдечни заболявания.
Използването на естествени източници на прогестерон като част от Био-идентичната хормонална терапия, обаче, показва, че няма никакви странични ефекти. Всъщност едно проучване, проведено в Националната университетска болница в Тайпе, е установило, че използването само на естествен прогестерон води до значително намаляване на пролиферацията на гръдните клетки.
Преди да започнете всякакъв вид хормонална терапия, включително Био-идентична хормонална терапия, уверете се, че сте проверили първо нивата на хормоните си, за да разберете точно от какво имате нужда. Много лаборатории за качество имат лесен тест, който може да бъде направен и в домашни условия. Изследването може също да ви помогне да предотвратите рака на гърдата, тъй като здравето на гърдата е повлияно от недостигът на вещества като витамин D и йод.
Натуралният прогестерон не е ваш враг
Конвенционалната медицина ще ви накара да вярвате, че вашите собствени хормони са ваши врагове и могат да причинят рак. Надявам се, че вече можете да видите колко невярно е това. В края на краищата, ако е вярно, на всяка 18-годишна млада жена ще има рак на гърдата!
Всъщност, когато става въпрос за прогестерон: това са ксено- прогестерони, като ксено-естрогени, които могат да повишат риска от рак на гърдата и други репродуктивни дисбаланси. Не забравяйте, че естествените ви хормони, включително прогестерона, са жизненоважни вещества в тялото ви и в действителност могат да бъдат вашите съюзници за здравето на гърдите!

Общо
Прогестерон - приятел или враг?
Заглавие
Прогестерон - приятел или враг?
Описание
Преди да започнете всякакъв вид хормонална терапия, включително Био-идентична хормонална терапия, уверете се, че сте проверили първо нивата на хормоните си.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker