Новини

Психическото здраве на бащата може сериозно да засегне развитието на децата

Ролята на таткото през детството е толкова важна, колкото и тази на майката

Според проучването цялостното психическо състояние на бащата засяга пряко психическото състояние и настроението на дацата му.
Детското самочувствие, емоционалната стабилност, психичното здраве и поведението дълбоко зависят от поведението, любовта и психическото здраве на техните родители.

Детското самочувствие, емоционалната стабилност, психичното здраве и поведението дълбоко зависят от поведението, любовта и психическото здраве на техните родители. Много изследвания показват, че любовта на бащата е толкова важна, колкото и майчината. Според директора на Центъра за изследване на родителското приемане и отхвърляне към университета в Кънектикът, Роналд Р. Рохнер, отхвърлянето на бащата влияе върху детските психологически проблеми, престъпността и пристрастяването. От друга страна, любовта на бащата увеличава усещането за уелнес, засилва емоционалното здраве и подобрява физическото. Когато мъжът стане родител, той трябва да е наясно с психическата си стабилност. Това е от съществено значение за развитеито на децата.
Лошото настроение на бащата пряко влияе върху психическото състояние на децата му.

Според проучването цялостното психическо състояние на бащата засяга пряко психическото състояние и настроението на дацата му. Стресът на родителите, психичните проблеми и поведението влияят върху това как те комуникират с децата си. Следователно, поведението на бащата засяга пряко поведението, развитието и психичното здраве на неговото дете.


Изненадващо е, че психичното здраве на бащата има дълготрайни последици.
Това влияе на социалните умения на детето, самоконтрола, реакциите и начина на общуване, докато децата достигнат до 11 годишна възраст. Според изследванията депресията на бащата и лошото му настроение през времето, когато детето прохожда има последици в понататъшното развитие на детето/децата, в социалните му умения и в живота, много повече от настроенията на майката, тревожността й и депресията й.
Според изследователи от Мичиганския държавен университет, нивото на стреса на бащата уврежда развитието на езика на децата и когнитивните му умения, докато са на възраст между 2 и 3 годиина възраст. По този начин влиянието на бащата оказва по силен ефект от влиянието на майката върху способността на децата да учат и да произвеждат език в тези години.
Ето защо тези изводи припомняг, че бащите трябва да обърнат специално внимание на психическото си благополучие, ако искат да отгледат здрави и уверени деца.
Ролята на таткото през детството е толкова важна, колкото и тази на майката. Тяхното влияние е ключът в подпомагането на растежа на децата и тяхното развитие, за да се превърнат в здрави човешки същества.
Как да минимизираме отрицателното настроение на бащата
Как да разберете дали сте токсичен родител на децата си? Обърнете внимание дали сте ядосани, тревожни и стресирани. Признаването на стреса е първата стъпка към намирането на решение. След това научете какво ви кара да сте тревожни и се отървете от стреса колокото се може по-бързо. Анализирайте ситуациите, които ви стресират. Ако можете да ги избегнете, направете го. Изберете си хоби или спорт, който ви прави по-спокойни. Отидете на разходка и отделете малко време за себе си. Заемете се с писане ако ви се отдава или просто прочетете някоя книга, облекчете стреса си с йога, правете всичко, което ви кара да сте по-спокойни. Това е най-добрият начин да намалите нивото на стрес и да бъдете по-добър родител на децата си. Ако имате дълга история на депресия, психични заболявания или тревожност, потърсете професионална помощ. Вие сте глава на семейството. Не може да искате да отгледате здрави деца, ако се задушавате. На първо място помогнете на себе си, за да помогнете на децата си да растат.

Общо
Психическото здраве на бащата може сериозно да засегне развитието на децата
Заглавие
Психическото здраве на бащата може сериозно да засегне развитието на децата
Описание
Ролята на таткото през детството е толкова важна, колкото и тази на майката.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker