Новини

Рецептата на успеха според дъщерите на Игнат Канев: Труд, дисциплина, амбиция, оптимизъм

Анна-Мария и Кристина са убедени, че без дадеш, не можеш да получиш

Рецептата на успеха според дъщерите на Игнат Канев: Труд, дисциплина, амбиция, оптимизъм.
Рецептата на успеха според дъщерите на Игнат Канев: Труд, дисциплина, амбиция, оптимизъм.

В живота на канадския милиардер и филантроп от русенското село Горно Абланово Игнат Канев има 4 важни жени- жена му Димитрина, двете му дъщери Анна-Мария и Кристина, а от няма и пет месеца и първородната му внучка Игнатия- Анна, която по стара българска традиция носи неговото име. Когато го попитахме какво крепи духа му млад, той без да се замисли, заяви: «Семейството.»
Колко е важно то за него, говори и фактът, че Канев е поверил бизнеса си на трите големи феи в неговия живот. Двете му дъщери вече са вицепрезиденти на компанията, а шеф-диригент е неговата съпруга. 88-годишният Канев още не се е оттеглил в «пенсия», но вече я кара по-спокойно. Инвестирал много в обучението и възпитанието на децата си, днес той няма притеснения да им се довери. Онова, което най-много впечатлява в отношенията между него и тях, е хармонията.
Голямата Анна-Мария, майката на малката Игнатия, е завършила международни отношения в университета «Джорджтаун», Вашингтон, и бизнес администрация в Харвардския университет. Преди да се присъедини към «Канеф груп», тя трупа солиден опит като сътрудник на хедж фонд в Торонто, като инвестиционен анализатор в Световната банка. Работи като анализатор в инвестиционното банкиране в Morgan Stanley в Ню Йорк и Сан Франциско.
По-малката с 2 години Кристина e юрист, първо завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, след това Оксфорд. Практикува в известна адвокатска кантора, а по-късно става главен юрисконсулт на «Канев груп». От 2011 година оглавява фондация «Игнат Канев», от 2013 година е директор на Атлантически съвет на Канада.
Онова, което впечатлява у тях веднага, е доброто владеене на български език. Както и отзивчивостта им, липсата на каквато и да е поза. Ето какво споделиха двете сестри пред «Здраве да е» за краткото време, през което имахме възможост да поговорим:

Двете му дъщери вече са вицепрезиденти на компанията, а шеф-диригент е неговата съпруга.
Двете му дъщери вече са вицепрезиденти на компанията, а шеф-диригент е неговата съпруга.

– Възложили сте на писател да напише биографията на баща ви. Кое е онова, което цените най-много у него?
А.К.: Любовта му и постоянната му подкрепа.
Кр. К.: Ценя дисциплината му и неговата щедрост, не само към семейството, но и към непознати хора. Той дава стипендии на много студенти, подкрепя българи в чужбина, респектирана съм от времето и средствата, които отделя за подпомагане на нуждаещите се. Много уважавам това качеството у него, тъй като то не е поза, а вътрешна потребност, която идва от сърцето. Освен това много ценя неговия дух, оптимизма му. Неговият оптимизъм е заразителен, той те кара да вярваш, че светът е хубаво място, където човек може да преуспее. Харесвам този начин на мислене, но уважавам баща си най-много за дисциплината.
– Откъде смятате, че идва този оптимизъм у него? Дали това е ген, особеност на характера или просто го е възпитал у себе си, защото е преодолял много трудности?
А. К: Мисля, че е комбинация. Той се е родил с дух, който е много жизнен, оптимистичен. Освен това мисля, че първите му успехи са му дали кураж и самочувствие да продължава да се бори с живота и със себе си. Когато човек постига нещо, когато успява да реализира своите цели, той се чувства зареден с оптимизъм и това му дава сили да продължава напред. Успехът ражда оптимизъм и оптимизмът носи успех. А ти, Кристина?
Кр.К.: Съгласна съм.
– Вие като млади хора какво ще посъветвате младите в България, които са доста обезкуражени?
А.К.: Понеже Кристина е адвокат, аз ще й дам думата на нея.
Кр К.: Бих ги посъветвала като баща ми да са оптимисти. И още нещо много важно- да не очакват само да получават. Както казва баща ми, без да дадеш от себе си, не можеш да получиш. Когато се трудят, с времето ще видят, че могат да жънат и успехи.
А.К. : Аз бих допълнила, че младите хора не трябва да имат очаквания от други хора, а да имат очаквания от себе си и да се стремят колкото могат според способностите си да преуспяват. Дори човек да не е много умен, но да се опитва с труд и желание, ще успее. Труд, дисциплина и амбиция. Вярвам, че това е рецептата на успеха.Освен това е много важно човек да има цел.
– Благодаря ви за отделеното време.
А. и Кр. К: Ние благодарим за вниманието.

Рецептата на успеха според дъщерите на Игнат Канев: Труд, дисциплина, амбиция, оптимизъм
Анна-Мария и Кристина са убедени, че без дадеш, не можеш да получиш
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker