МедицинатаНовини

Рефлексология – наука, която изучава точките, разположени по ръцете

Масажът е лесен и става с пощипване или потупване

Рефлексология- наука, изучаваща точките, разположени по ръцете.
Рефлексология– наука, изучаваща точките, разположени по ръцете.

Не спира да ви боли главата вече цял ден? Предменструалният синдром ви тормози трети ден, уморени сте, а не може да си починете като хората. Опитвате се да церите тези болки с аспирин/аналгин, кафе, кола или шоколад. Поспрете се за малко, и погледнете внимателно същата тази ръка както би я погледнала стара врачка… и си помогнете сами. Създадена е цяла наука – рефлексология, която изучава точките, разположени по ръцете (и по ушите), управляващи целия организъм. Ако започнете правилно да притискате подходящото място, ефектът няма да закъснее. Какъвто и физически проблем да имаме, той блокира енергията, но ако стимулираме определени точки, нервната система ще започне да изпраща сигнали в мозъка. Така организмът сам ще се лекува.
Точките, намиращи се на ръката се натискат с палеца или пък се пощипват с палеца и показалеца. Лявата ръка отговаря на лявата половина на тялото, дясната – на дясната. За да има по-добър резултат е добре да се повтори натиска или пощипването върху същите точки на другата ръка.
Стимулирайте мозъка – за да се случи това трябва да въздействаме върху точките, които отговарят за мозъка, очите, ушите, лимфната система, половите жлези. Така се увеличава притокът на кръв към главния мозък и кръвта се пречиства от токсините. Как става масажът обаче? Върху двете длани се пощипва всяка от точките или се натискат от 25 до 50 пъти.
Увеличете енергията си – стимулирайки точките, които отговарят за слънчевия сплит, надбъбречната жлеза, хипофизата, щитовидната и лимфната система, органите за репродукция и мозъка. Така се освобождават ендорфини, и се подобрява обмяната на веществата и функцията на мозъка. При втория масаж е задължително точките на всяка от ръцете да се натискат по 50 пъти. За по-голям ефект е добре да се повтаря през деня.
За гладка кожа – е хубаво да се наблегне на точките, които отговарят за надбъбречната жлеза, бъбреците, лимфната система, половите жлези, червата. Стимулирайки ги помагаме на организма да изхвърли шлаките, да убие микробите, но също така се увеличава производството на стероиди, и намаляват възпалителните процеси. Масажът за гладка кожа се прави върху двете длани с по 25-50 стимулиращи натискания. За да подобрим работата на бъбреците и червата, трябва да вземем малка топка, наполовина на билярдната, или кръгъл камък със същите размери, да я стиснем между дланите си и да я търкаляме 50 пъти. След това се стиска между двете ръце малко по-горе от китките и се повтаря упражнението още 50 пъти.
Срещу главоболие и махмурлук – е най-добре да въздействаме на точките, отговарящи за хипофизата, мозъка, темето, надбъбречната жлеза и бъбреците. По този начин увеличаваме притока на кръв към мозъка и темето. Точката на червата стимулира отделянето на хидрокортизон, бъбреците изхвърлят токсините, образували се след алкохола. Масажът се прави с топка, голяма колкото тези за голф, или с кръгъл камък със същата големина. Стиска се между палеца и показалеца от 25 до 50 пъти с всяка ръка. Накрая се притискат по 10 пъти върховете на пръстите (точките на мозъка). Натиснете точката на надбъбречната жлеза 25-50 пъти. Ако ви мъчи махмурлук, стимулирайте още 50 пъти „бъбречните“ точки на двете ръце.
Избавете се от стомашните проблеми – масажирайте точките, които отговарят за далака, жлъчката, слънчевия сплит, червата и надбъбречната жлеза. Увеличавайки производството на ензими, се подобрява храносмилането, отпускат се мускулите на стомаха, подобрява се дейността на всички органи на храносмилането. Точките се натискат от 25 до 50 пъти всяка. За да прибавите енергия към слънчевия сплит и да подобрите работата на червата, въртете топката между китките на двете ръце 50 пъти. А след това и между дланите – още 50 пъти.

ПМСът ви кара да "убиете" някого.
ПМСът ви кара да „убиете“ някого.

Срещу предменструалния синдром и отоците – разтриват се точките, отговарящи за лимфната система, половите жлези, хипофизата и червата. Така се регулира отделянето на хормони, увеличава се образуването на ендорфини, разхлабват се мускулите на стомаха. Ефектът се получава като обгърнем едната си ръка по-високо от китката с палеца и показалеца на другата като с примка. След това завъртаме „заловената“ ръка половин оборот на едната страна и половин на другата – 50 пъти. После от 25 до 50 пъти пощипваме точката на хипофизата. Помага и ако вземем топка, и я стиснем между китките и я въртим 50 пъти.
Забравете стреса като въздействате на точките, свързани с хипофизата, слънчевия сплит, сърцето, гърдите, дробовете. Така се балансират се хормоните, разхлабват се мускулите на стомаха, контролира се дишането. Упражнението включва стискане на топка или кръгъл камък между палеца и показалеца и завъртането й/му между тях 25-50 пъти. Натискайте всяка точка отговаряща за слънчевия сплит, 25-50 пъти. Повъртете топката също толкова пъти, стисната над китките на двете ръце.
Отърсете се от безсънието – стимулират се точките, които отговарят за надбъбречната жлеза, слънчевия сплит, хипофизата, шията, щитовидната жлеза, лимфната система, половите жлези и мозъка. Въздействието върху точките на слънчевия сплит успокоява цялото тяло, мозъчните точки регулират съня, точките на жлезите помагат за успокоение. Масажът става с натискането по 25-50 пъти на всяка точка. След това се щипят по 10 пъти.
Справете се с безпокойството – като въздействате върху точките, отговарящи за мозъка, слънчевия сплит, хипофизата, шията, щитовидната жлеза. С масажа се освобождават успокояващи ендорфини, тялото се разхлабва, възстановява се хормоналният баланс и обменните функции на организма. Всяка точка се натиска по 25-50 пъти.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker