НовиниХранене и спорт

Подмладяващи навици на Джоузеф Корво

Подмладяващите навици на Джоузеф Корво са изпитани в цял свят
Подмладяващите навици на Джоузеф Корво са изпитани в цял свят

Зоновата терапия на Джоузеф Корво е известна в цял свят, неговите книги отдавна са бестселъри. Затова няма да се спираме подробно на нея, а само ще я споменем мимоходом. Защото какво би била 10-минутната зонова терапия, ако не спазваме правилата на Корво през целия си живот. Те са прости и лесно изпълними за хора, които са тръгнали по пътя на здравословния начин на живот. Ето ги:

1. Не пушете!
Пушенето е много вредно за състоянието на кожата. Белезите по нея се задълбочават, появяват се торбички под очите. Кожата става сива и безжизнена.

2. Не пийте прекомерно!
Кожата става бледа и подпухнала. Вените се разширяват. Прекалено голямото количество алкохол причинява бързо влошаване на черния дроб и бъбреците, а това може да разруши всички жлези и органи на тялото.

3. Не преяждайте!

Ако имате излишни килограми, причината е само една. Вие ядете прекалено много храна за количеството упражнения, които правите. Трябва да има баланс. Единственото разрешение е – яжте по-малко.

4. Слънчеви бани? – Умерено!
Слънцето е особено вредно за кожата и целия ни организъм между 12 и 15 часа, тогава трябва да се избягва. Освен това не допускайте водата да се изпарява по кожата ви, това причинява изсушаване и напукване.

5. Трябва да спите поне 8 часа!
А девет е още по-добре. Някои хора живеят нормално и с около четири часа сън, но така се претоварват и ще се почувстват зле при по-продължителна работа. Недостигът на сън прави лицето подпухнало, безжизнено, бледо и сиво.

6. Отпушете порите си!
Мъртвите клетки и мръсотията запушват порите. Резултатът са черните точки и петна. Веднъж седмично сядайте над купа с гореща вода. Покривайте главата си и купата с кърпа, за да задържите парата. След това изплакнете лицето си, като го плискате със студена вода. После го избършете нежно със суха кърпа.

7. Грижете се добре за зъбите си!
Винаги измивайте зъбите си веднага след ядене и посещавайте периодично вашия зъболекар /а не когато ви заболи зъб/.

8. Грижете се за косата си!
За да имате блестяща коса, трябва да имате здрав скалп. Затова може веднъж седмично да го масажирате с леко затоплен чист зехтин или бадемово масло. След това накиснете една кърпа в гореща вода, изстискайте я и омотайте около главата си като приберете косата си в нея.Когато кърпата изстине повторете процедурата, а след това измийте косата си с шампоан. Храната, богата на Витамин В, е много полезна за косата. Може да ви изглежда странно, но една шепа стафиди всеки ден въздейства отлично и прави косата ви силна и здрава.

По „Природосъобразна козметика“ на Джоузеф Корво – един от лечителите, които адаптираха акупресурата и зоновата терапия към ежедневието ни

Общо
Подмладяващи навици на Джоузеф Корво
Заглавие
Подмладяващи навици на Джоузеф Корво
Описание
По „Природосъобразна козметика“ на Джоузеф Корво - един от лечителите, които адаптираха акупресурата и зоновата терапия към ежедневието ни
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker