Новини

Пълен релакс в бар насред морето

Пълен релакс предлага бар в морето
Пълен релакс предлага бар в морето

Слънце и кристално чиста морска вода. Тюркоазено синьо, което се простира отвъд хоризонта. Има ли земен рай? Ако има, със сигурност се намира край Фиджи. Държава, която се състои от 320 острова, пръснати в Океания. Слънцето там свети ярко, а водата е като от пощенска картичка. Пълен релакс. За тези красоти разказва Биляна Бонева в предаването „Зелена светлина“ по БНТ.
Кораловите рифове са се превърнали в убежище за всякакви морски видове. Природата на Фиджи е прекрасна и почти недокосната от човешката дейност. Рядкост, която превръща зоната в желано място за пътешественици, любители на съзерцанието и девствените пейзажи.
Само че и тези хора са… хора. И на тях им се иска да се насладят на освежаваща напитка в близост до вълните. Усещане за съвършенство, осигурено с минимално въздействие върху околната среда. Благодарение на бар, не какъв да е, а плаващ. Той е изникнал сред тюркоазените води на океана, на около 40 минути от брега. Представлява подвижна двуетажна платформа, между коралов и острова Маманука.
Разнообразни напитки, всякакви водни спортове, сливане със света на морските обитатели и безкрайни слънчеви бани. Такива преживявания предлага плаващият бар край Фиджи. И за да е блаженството още по-голямо, освен напитките той предлага и италианска храна.

Разнообразни напитки, всякакви водни спортове, сливане със света на морските обитатели и безкрайни слънчеви бани.
Разнообразни напитки, всякакви водни спортове, сливане със света на морските обитатели и безкрайни слънчеви бани.

Забавленията за хората в никакъв случай не са за сметка на природата, ставя ясно от „Зелена светлина“. Строежът на двуетажната постройка е съобразен с всички екологични норми. На плаващия бар не се оставят отпадъци. Всичко се транспортира до брега, включително и хранителните остатъци. Те се използват за компостиране в градините на близките острови. Тоалетните са преносими, напълно изолирани от океана и по съвместителство – пак плаващи.
Този малък рай върху вълните има и още едно предимство. За разлика от множество острови, застрашени от покачване на нивото на океаните заради глобалното затопляне, той не може да бъде залят от водата. Именно защото се носи на повърхността й.

Общо
Пълен релакс в бар насред морето
Заглавие
Пълен релакс в бар насред морето
Описание
Слънцето там свети ярко, а водата е като от пощенска картичка. Пълен релакс.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker