Новини

Русенско сопрано очарова легендарния певец Ал Бано

Певицата пя с италианската икона негови песни, акомпанирайки на пианото

Русенското сопрано Кита Бончева, която от години живее в Брюксел,  пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия.
Русенското сопрано Кита Бончева, която от години живее в Брюксел, пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия.

Русенското сопрано Кита Бончева, която от години живее в Брюксел, пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия, научи от самата певица „Здраве да е“. Знаковото събитие се случва буквално преди броени дни в Южна Италия, където заедно с представители на различни европейски страни очарователната русенка Кита Бончева е на официално посещение в имението на италианския певец. Тогава евроделегацията от девет държави, членки на ЕС, се запознава с Ал Бано и посещава прекрасното му имение. В личен разговор с Кити световноизвестният певец споделя, че храни много топли чувства към България. По време на партито, той лично черпи с най-добрите вина от своята винарна, носещи имената на едни от най-известните му песни : „Либерта“, „Носталгия“, „Феличита“, изпълнени заедно с бившата му жена Ромина Пауър. Кулминацията на вечерта обаче стават дуетните изпълнение на Ал Бано с русенското сопрано Кита Бончева. Русенката сама акомпанира на пианото, докато двамата пеят апотеоза на любовта от операта „Турандот“, арията „Несум дорма“. Вечно усмихнатата Кити и маестрото изпълняват още шлагерите на Ал Бано „Феличита“, „Либерта“, както и италианската канцонета „О, соле мио“.

Вечно усмихнатата Кити и маестрото изпълняват още  шлагерите на Ал Бано „Феличита“, „Либерта“, както и италианската канцонета „О, соле мио“.
Вечно усмихнатата Кити и маестрото изпълняват още шлагерите на Ал Бано „Феличита“, „Либерта“, както и италианската канцонета „О, соле мио“.

Кита Бончева е дете на арт двойката Румяна Куцарова и Ивайло Бончев. Майката Румяна Куцарова, която е режисьор/а бащата куклен актьор/ е собственик на фондацията „Етническа хармония“, която от петнадесет години подкрепя деца-таланти, представители на различните етноси от Русе. В края на всяка календарна година, „Етническа хармония“ организира концерти в Пленарна зала, на които се изявяват най-добрите български, турски, арменски и други състави от града. През декември 2013-а фондацията за пореден път събра талантите на Русе на празничен гала концерт. Вярна на традицията да бъде първа помощничка на майка си и да участва в организацията на всеки концерт, Кити също бе в Пленарна зала, заснемайки всички вълнуващи моменти от изявата.

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker